С решението за лишаване от виза на Новак Джокович австралийските

...
С решението за лишаване от виза на Новак Джокович австралийските
Коментари Харесай

Вучич за казуса "Джокович": Лов на вещици по отношение на един човек и цяла страна

С решението за отнемане от виза на Новак Джокович австралийските управляващи унизиха не него, а себе си - този коментар направи сръбският президент Александър Вучич.Той назова случилото се " лов на вещици във връзка с един човек и цяла страна ".Онези, които считат, че отстояват правилата си, демонстрираха, че нямат правила. Издевателстваха над най-хубавия тенисисист 10-11 дни, с цел да му връчат решение, за което знаеха от първия ден, сподели Вучич пред публицисти.Това, което не е почтено е, че е в ход политическа хайка отпред с австралийския министър председател, като участниците в нея се преструват, че разпоредбите важат за всички, сподели сръбският президент Вучич и предвижда:

Вучич даде обещание, че през март сръбските управляващи ще посрещнат тенисистите от Австралия доста по-добре и няма да им основават компликации.

По-рано през днешния ден Федералният съд на Австралия удостовери решението за отменяне на визата на Новак Джокович. Така приключи 11-дневната сага поради имунизационния Covid статут на международния номер едно в тениса - борба, която носеше не толкоз състезателен, колкото политически темперамент.  " Ноле би трябвало да играе "   по този начин реагираха последователите на Джокович след оповестяване на единомислещото решение на федералните съдии: Други обаче считат, че в миг, когато милиони хора търпят ограничавания поради Covid - 19, не би било почтено поради Джокович разпоредбите да бъдат заобикаляни и неимунизираният тенисист ще би трябвало да напусне Австралия. Мелбърн е градът в света с най-вече дни в локдаун поради пандемията.
Имиграционният министър Алекс Хоук съобщи, че позицията на Джокович може да докара до антиваксърски митинги и да отклони някои хора от имунизация. Адвокатите на сърбина окачествиха напъните на Австралия да го депортира като „ ирационални и безпочвени “.Джокович прекара по-голямата част от предходната седмица арестуван в имиграционен хотел, откакто визата му беше анулирана при идването в Мелбърн. До това се стигна поради непокриване на условията за здравно изключение за присъединяване на шампионата. Той завоюва първата правосъдна борба преди визата му още веднъж да бъде отказана, този път след решение на Хоук.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР