С решението за концесията на летище София Министерският съвет изпълнява

...
С решението за концесията на летище София Министерският съвет изпълнява
Коментари Харесай

Московски: С концесията на летище София изпълняваме решение на служебното правителство на Радев

С решението за концесията на летище " София " Министерският съвет извършва решение на служебното държавно управление, назначено от президента Радев.

Това съобщи министърът на превоза Ивайло Московски пред публицисти в Народното събрание, откакто Българска социалистическа партия се оповестиха срещу концесията.

Тогава беше предоставено на идващия кабинет да направи съвещания с интернационален консултат и да започва процедурата по поправен метод. Това е направено, разясни той.

Московски бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще получат документите по процедурата.

Цялата документи е към 2000 страници и ще бъде оповестена публично във вестник на Европейския съюз, с цел да има всеки еднакъв достъп, сподели той.

Според транспортния министър няма нарушаване с процедурата, защото е спазен прецизно законът, в това число с новия Закон за концесиите.

На летище " София " няма всеобщи уволнения, може да има единични. Имам информация, че са назначени към 100 индивида в допълнение, уточни той.

Ивайло Московски разяснява още положението на БДЖ. Той съобщи, че с кредиторите се водят договаряния от повече от една седмица за понижаване на наказателните лихви, а такова съглашение може би към днешна дата ще бъде реалност. 

Имам спогодба и с министъра на финансите сумата да бъде предоставена като безлихвен заем от държавния бюджет, тъй че няма да има продажба нито на вагони, нито на здания, съобщи министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР