С решението се осигурява възможност три нови администрации да възлагат

...
С решението се осигурява възможност три нови администрации да възлагат
Коментари Харесай

Правителството прие Решение за осигуряване на дейностите по системна интеграция на информационни и комуникационни системи на МВнР, както и на информационни и комуникационни системи в областта на ветеринарномедицинската дейност и електронната идентификация

С решението се обезпечава опция три нови администрации да разпореждат действия по систематична интеграция на „ Информационно обслужване“ АД по реда на Закона за електронното ръководство.

Министерството на външните работи (МВнР) ще разпорежда дейностите по обезпечаването на систематична интеграция на осведомителни и информационни системи, обезпечаващи цялостната ИТ инфраструктура и мрежовата и осведомителна сигурност. Така ще се обезпечи отбрана по отношение на покачвания риск от злоумишлени хибридни дейности на интернационално равнище.

Българската организация по сигурност на храните ще разпорежда дейностите по обезпечаването на поддръжка на бази данни, сървърни и информационни системи, с оглед осъществяване на отговорностите по член 51, алинея 3 от Закона за ветеринарномедицинската активност. Съгласно него БАБХ поддържа Интегрирана осведомителна система с данни за разпознатите животни и за животновъдните обекти и обезпечава достъп до данните на Европейската комисия (при поискване), както и на развъдните организации по член 8 от Закона за отглеждането на животни. Системата и обвързваните с нея регистри са от изключително значение, както за цялостната активност по осъществяването на Закона за ветеринарномедицинската активност, по този начин и за реализирането на националните доплащания и европейските средства за подкрепяне на отглеждането на животни. Поради основния й темперамент е извънредно значимо да бъде обезпечена нейната непрекъсната поддръжка и да бъдат обезпечени дейностите по систематична интеграция, свързани с нея.

Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното управление“ ще разпорежда дейностите по обезпечаването на систематична интеграция на осведомителните и информационни системи, съставни елементи и електронни приложения, свързани с електронна идентификация. Това се постанова, защото във връзка със закриването на Държавна организация „ Електронно управление“, собствеността върху elDAS възела за трансгранична електронна идентификация и хоризонталната система за еАвтентикация минава към Изпълнителната организация „ Инфраструктура на електронното управление“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР