С решение на служебното правителство се обособява държавна индустриална зона

...
С решение на служебното правителство се обособява държавна индустриална зона
Коментари Харесай

Голям удар. Привличаме милиарди

С решение на служебното държавно управление се обособява държавна индустриална зона " Доброславци ", заяви през днешния ден служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев на брифинг в Министерски съвет. Зоната ще се простира на повърхност от над 250 хектара.

Тази зона ще бъде профилирана най-много за автомобилостроенето и обвързваните с него сегменти, в това число произвеждане на автомобилни елементи, съставни елементи и съоръжение. Според Пулев там ще има планове " от 1 милиарда до 3 милиарда евро ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.
-->
Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов добави, че тази индустриална зона ще даде нов подтик на автомобилния бранш. По мнението му с обособяването на зоната България ще покаже по-активна позиция.

По-рано пред кметове и регионални шефове Александър Пулев сподели, че минималният размер на безвъзмездната помощ за план по мярката за индустриалните зони и паркове е 1 млн. лева, а оптималната стига до 40 млн. лева Покажете самодейност, ние сме с вас, прикани Пулев за повече интензивност по места при кандидатстването за индустриални зони.

" Много хора ме питат за какво България към сегашния миг не е съумяла да се пребори за основен стратегически вложител в сегмент " Производство ", за какво нямаме произвеждане в размер на 1 милиарда евро или 2 милиарда лева Отговорът е явен - до този миг страната не беше основала предпоставки за привличането на сходен жанр вложители, тъй като нямаме качествени местоположения, качествени терени, нямаме качествена инфраструктура. Липсвала ни е една самодейна позиция, до момента страната е реагирала реактивно ", сподели още Пулев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР