С решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като

...
С решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като
Коментари Харесай

Махнаха Валери Симеонов, Томислав Дончев вече ще председателства Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси


С решение на държавното управление вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Правителственото решение, препоръчано от министър-председателя Бойко Борисов, е признато неприсъствено.

Националният съвет подкрепя кабинета в създаването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси. Също по този начин спомага за съдействието, реализира координацията и организира публични съвещания сред държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел на български жители, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които работят в региона на междуетническите връзки, отбраната на правата на индивида. Осъществява и настоящ мониторинг във връзка с Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012 – 2020) и на други програмни документи на държавни органи в региона на междуетническите връзки и отбраната на правата на български жители, принадлежащи към етнически малцинства.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР