С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти и части

...
С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти и части
Коментари Харесай

Отчуждават се имоти за изграждането на АМ Хемус

С решение на Министерския съвет се отчуждават парцели и елементи от парцели – частна благосъстоятелност за създаване на автомагистрала „ Хемус “, в два сектора с обща дължина 14,18 км съгласно утвърждения обстоен организационен проект и парцеларен проект за трасето от пътен възел „ Буховци “ до началото на пътен възел „ Белокопитово “, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Имотите се намират в землищата на селата Макариополско и Буховци в Община Търговище и на селата Черенча и Градище в Община Шумен. Средствата за обезщетяване на притежателите са за сметка на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Решението може да се апелира пред Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

С друго държавно решение Община Лозница получава безплатно собствеността върху намиращ се в града парцел - частна държавна благосъстоятелност с повърхност от 3 949 кв. м, в който се обитава триетажната административна постройка на общинската администрация. След смяната в собствеността, общината ще има опцията да извърши належащ главен ремонт и реорганизация на постройката.

Държавна организация „ Архиви “ получава правото на ръководство върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност с повърхност 234,05 кв. м на ул. „ Панорама “ №2 в град Хасково, който до момента е стопанисван от Държавната организация за метрологичен и механически контрол.

Поради отпаднала нужда за Държавна организация „ Архиви “, ръководен от нея парцел минава в ръководство на регионалния шеф на област Хасково. Той съставлява терен с повърхност 1634,08 кв. м и два независими обекта на трети и четвърти етаж също на ул. „ Панорама “ № 2 в Хасково.

Правителството разгласи ръководен от Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за частна държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в град гр. София и съставлява терен с повърхност 1 861 кв. м и четириетажна постройка в него със застроена повърхност 588 кв. м. Промяната на собствеността ще даде опция за осъществяване на разпоредителни действия с парцела, което ще помогне за по-ефективното му потребление и осъществяване на спомагателни доходи за компанията.

Също за по-ефективно потребление парцел, намиращ се в село Маджаре, община Самоков, е разгласен за частна държавна благосъстоятелност. Имотът съставлява терен с повърхност 912 кв. м, дружно с издигнатата в него двуетажна постройка и е възложен за ръководство на „ Югозападно държавно дружество “ Благоевград към Министерството на земеделието, храните и горите.

С друго свое решение държавното управление разпорежда на ръководителя на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) да предприеме дейности за обезпечаване на парцел, в това число посредством покупко-продажба или наем, за застраховане на активността и функционалностите на комисията. Решението се взима след постъпило стимулирано искане от страна на Висшия правосъден съвет (ВСС) за даване безплатно за ръководство на парцел - държавна благосъстоятелност, намиращ се в гр. София, ул. „ Черковна “ № 90, на Висш съдебен съвет, с оглед разрешаване в дълготраен проект на казуса, обвързван с дефицита на пространства за естественото действие на профилираните органи на правосъдната власт. Към сегашния миг парцелът е с предоставени права за ръководство на Висш съдебен съвет и ДКСИ. Същевременно, за естественото действие на ДКСИ е належащо да бъде възложен различен парцел, който да дава отговор на нейните потребности и характерните условия, планувани в законодателството по отношение на нейната активност, заради което с протоколното решение на Министерския съвет се разпорежда на ръководителя на комисията да предприеме дейности в тази тенденция, в това число посредством покупко-продажба или наем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР