С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна

...
С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна
Коментари Харесай

Промениха статута на две резиденции. Ще ги отдават под наем

С решение на Министерския съвет се отчуждават парцели - частна благосъстоятелност, за създаване на пътен надлез над ж. п. линията София - Елин Пелин в землището на с. Казичене, област София. Средствата за обезщетяване на притежателите, респективно правоимащите лица, на засегнатите парцели - частна благосъстоятелност, са за сметка на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Решението може да се апелира пред административния съд по местоположение на парцелите в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Два парцела в София - някогашни резиденции, се трансферират от Министерство на външните работи на „ Агенция дипломатически парцели в страната “ ЕООД (АДИС ЕООД), която ще може да ги отдава чартърен. АДИС ЕООД е комерсиално сдружение със 100-процента държавно присъединяване, като правата на страната се упражняват от министъра на външните работи. Основният предмет на активност на организацията е отдаване чартърен, ръководство и поддръжка на парцели на сдружението.

Първият парцел - Резиденция №1, се намира в квартал „ Овча купел “ и включва еднофамилна жилищна постройка на два етажа с подземни гаражи и пространства за абонатна станция. Вторият парцел - Резиденция №14, ситуиран в регион „ Студентски ", съставлява двуетажна постройка с два гаража. Първата резиденция не е била употребена през последните 30 години, а Резиденция №14 при предходни управления на Министерство на външните работи за известно време е била употребена за представителни цели за потребностите на Държавния протокол. Министерство на външните работи е заплащало дължимите налози и такси за постройките. С решението на държавното управление в този момент се дава опция на АДИС ЕООД да ремонтира, стопанисва и отдава чартърен двата парцела. В резултат от апортирането на резиденциите ще намалеят настоящите разноски на Министерство на външните работи.
Имот - частна държавна благосъстоятелност, се апортира в капитала на „ НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ " ЕАД, гр. София, намиращ се в гр. София, регион „ Студентски ", околност „ Студентски град ". С придобиването на терен в градска среда със стратегическо местонахождение и построена инфраструктура, НКИЗ ЕАД ще отговори на засиленото търсене на подобен вид парцели и ще се основат предпоставки за реализирането на бъдещи капиталови планове. НКИЗ ЕАД е компания, профилирана в основаване, създаване, ръководство и развиване на индустриални, стопански и софтуерни зони и паркове и се стреми да основава удобни услови за осъществяване на нови капиталови планове. В последната година и половина се следи засилен инвеститорски интерес за покупка на терени за реализация на високотехнологични планове. В тази връзка парцелът е извънредно перспективен за създаване на научни, високотехнологични модули и реализиране на целесъобразна икономическа интензивност.
Министерски съвет учреди възмездно неопределен сервитут за създаване и обслужване на въздушен електропровод и под земята ел. кабел. Сервитутът е върху аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на гр. Сливен, с повърхност 1,530 дка. Съоръженията ще се употребяват от „ Електроразпределение Юг “ ЕАД.
На община Павликени за период от 10 години безплатно се дава за ръководство на парцел - обществена държавна благосъстоятелност, намиращ се в област Велико Търново, гр. Павликени и представляващ част от археологическа недвижима културна полезност „ Античен керамичен център “. Предоставянето на парцела на община Павликени ще способства за обогатяване културно- историческото завещание на локално равнище, ще подкрепи популяризирането на недвижимата полезност и превръщането ѝ в значителен фактор за развиването на туризма в общината. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание и предписанията за запазване на недвижимата културна полезност от Исторически музей - Павликени.
Също за период от 10 години на община Белене безплатно се дават за ръководство парцели - обществена държавна благосъстоятелност. Имотите се намират в гр. Белене и съставляват част от териториалния обсег на групова археологическа недвижима културна полезност „ Антична цитадела Димум”. Предоставянето на парцелите на общината ще способства за популяризирането на недвижимата полезност и превръщането ѝ в значителен фактор за разширението на културния туризъм на локално равнище. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния исторически музей - Плевен.
Правителството даде ръководството върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност на Министерството на правораздаването за потребностите на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Ведомството ще осъществя план за създаване на нов пилотен затвор на територията на Столична община по линия на Норвежки финансов механизъм 2014 - 2021. Имотът се намира в м. „ Брестовете “, кв. Враждебна, гр. София и съставлява терен с повърхност 39 993 кв. м и 5 здания в него.
От частна на обществена държавна благосъстоятелност се трансформира статутът на парцел в град Плевен, ж.к. „ Сторгозия “. Имотът съставлява едноетажна постройка със застроена повърхност 774 кв. м. Със същото решение кабинетът даде безплатно за ръководство част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност на Министерството на културата за потребностите на Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “. Това са пространства в четириетажна административна постройка, също намираща се в Плевен, ж.к. „ Сторгозия “. Имотите ще се употребяват от библиотеката за книгохранилища и запазване на възходящия библиотечен и архивен фонд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР