С Република Северна Македония няма как да продължим напред без

...
С Република Северна Македония няма как да продължим напред без
Коментари Харесай

Андрей Ковачев посочи основната спънка в отношенията между България и Северна Македония

С Република Северна Македония няма по какъв начин да продължим напред без задоволителен напредък във връзка с разединението от предишното. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Андрей Ковачев, заместник-председател на групата на Европейската национална партия /ЕНП/ в Европейския парламент по отношение на договарянията за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз.

По думите му никой не би трябвало да е сюрпризиран от претенциите на България, тъй като тя слага съответните проблеми от десетилетия. Лошото е, че в Скопие не са ги взели задоволително насериозно и са считали, че София ще се откаже от настояванията си, изясни той.

„ Не може в Европейския съюз като пълновръстен член да бъде страна, която ще образова своите млади генерации, с които ще живеем дружно в един общ европейски дом, посредством безусловно фалшифицирана и с противоположен на истината знак история. Съответно те ще построяват своята еднаквост въз основата на тази имитация.

Просто би трябвало да застанем, да се обединим към истината и от наша страна също по този начин да признаем актуалните действителности, които през последните десетилетия са се открили в сегашната Република Северна Македония. От една страна наподобява извънредно просто, само че от друга е доста комплицирано за тях.

Те заобикалят да го посочват, да поемат тази отговорност и да проявят храброст да преодолеят разединението от предишното, което идва от комунистическия решим и Титова Югославия “, посочи евродепутатът.

Андрей Ковачев сподели още, че България постоянно е била положително настроена към съседката си и е подкрепяла европейската интеграция на Република Северна Македония, както ще продължава да прави. „ Нека да оставим разединението от предишното и да се опитаме да стъпим върху истината, която може да ни сплоти “, добави евродепутатът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР