С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма

...
С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма
Коментари Харесай

С рекорден брой посетители завърши Банско джаз фестивал 2021

С рекорден брой гости приключи последният концерт от осемдневната стратегия на тазгодишния Банско джаз фест.  Десетките искащи да станат част от огромния край на най-дългия джаз фестивал у нас, извършиха централния площад в града и прилежащите му площи, доста преди старта на самото събитие. Заключителният концерт беше поверен на ненадминатата Хилда Казасян, която дружно с Плевенската филхармония подари на гостите на Банско вълнуващ музикален театър, пренасяйки ги през разнообразни киноепохи със своя план „ Да послушаме кино “.


 Силно интернационално присъединяване ще раздруса сцената на Банско джаз фест 2021 Силно интернационално присъединяване ще раздруса сцената на Банско джаз фест 2021
Седем са задграничните обединения, които ще вземат присъединяване в тазгодишния Банско джаз фест 2021. Любими на публиката реализатори от Австр...

 

В заключителните си думи към публиката и участниците във фестивала, уредниците на събитието, в лицето на кмета на Община Банско Иван Кадев, още веднъж показаха почитание към традицията и вяра към бъдещето. „ Тези осем фестивални дни и вечери се трансфораха в място за срещи с познати и непознати, за определяне на нови другарства и разкриване на нови музикални светове. Чухме доста положителни думи и доста похвали, което ни прави уверени, че се движим в вярната посока. През тази година организацията беше малко по-различна.



Имахме две подиуми – главната тук, на площада, и втора сцена - в парка, на която чухме невероятни осъществявания на млади гении. Искрено се надявам, че в идващите години тъкмо тези младежи ще са същите, които ще заемат с достолепие мястото си и на огромната сцена на фестивала “, акцентира в словото си Кадев.



Освен с втората сцена – „ Млади гении “ в градския парк, тазгодишната организация на фестивала се открои и с наситена съпътстваща стратегия, която включваше организация на разнообразни ателиета, занимания за фамилии с деца, уъркшопи по готварство и езда. Част от фестивала беше и представянето на новия разказ на Георги Бърдаров – Absolvo te, чийто основен воин е мощно повлиян от джаза. В главната фестивална стратегия присъединяване взеха най-емблематичните гласове от български джаз сцена – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Рут Колева, Вили Стоянов, Стефка Оникян, Ангел Заберски, Вики Алмазиду, Васил Петров, група АКАГА, Хилда Казасян и още доста други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР