С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното

...
С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното
Коментари Харесай

Заради блокаж на Възраждане: Депутатите ще се изказват от място

С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше намерено изключителното съвещание на Народното събрание.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изричат от място, залата гласоподава " за ".

Причината за предлагането ѝ е, че " Възраждане " не престават с протестните си дейности пред парламентарната естрада за да не позволен осъществяване на пленарно съвещание, до момента в който не бъде анулирано демонтирането на Паметника на руската войска и ръководещите не се преценяват с техните законодателни оферти.

В началото на съвещанието от " Възраждане " и " ИТН " се пробваха още веднъж да блокират работата на Народното събрание като техни депутати застанаха към парламентарната естрада. Мнозинството обаче откри метод да работи, изявленията се насочат от мястото на портативен микрофон

Решението бе препоръчано от Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

" Моля за процедура народните представители, ползвайки правилника да могат да вземат думата от място.

" Гласували 129, " за " 125, срещу 4. Няма въздържали се. Предложението е признато ", заяви резултата Росен Желязков.

От " Възраждане " демонтираха част от тонколоните, с цел да не се чуват изявленията в залата. Това предизвика и напрежение.

Докато Делян Добрев правеше изявление от място с микрофон, депутатът от " Възраждане " Ивайло Чорбов беше заловен да поврежда колоните, озвучаващи микрофоните в залата.

Напрежението ескалира и се стигна до физически конфликт. На изхода на залата породи сдърпване сред депутати от Движение за права и свободи и " Възраждане ". Сред тях са Йордан Цонев и Делян Пеевски.

Петър Петров от " Възраждане " прикани:

" Днешното пленарно съвещание не трябваше да стартира, точно тъй като е налице голямо публично неодобрение против дейностите на сглобката, които не престават и които съставляват потъпкване както на правилника за организация активността на Народното събрание, както законите на страната, по този начин и главния закон - Конституцията на Република България ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР