С редуциран състав ще работят морските спасители на плажа в

...
С редуциран състав ще работят морските спасители на плажа в
Коментари Харесай

Намаляват броя на морските спасители в Слънчев бряг

С сведен състав ще работят морските спасители на плажа в Слънчев бряг от 1 септември, поради по-малката натовареност на линията, което разрешава понижаване на екипите. Въпреки редуцирането, планувани са задоволително спасители на северния, централния и южния плаж. Промяната ще е незначителна, сподели шефът на линията в Слънчев бряг Кирил Спасов.

Той осведоми, че до края на сезона концесионерът има право по Закон да трансформира поетапно броя на спасителите и медицинските лица според от посещаемостта на плажуващите.

На южната линия в Слънчев бряг да вземем за пример от 1 до 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както до момента 18. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 избавителни поста с по двама спасители.

До цялостното привършване на туристическия сезон плажът ще остане охранителен. Спасителите и медицинските екипи ще дежурят по цялата линия до 30 септември според Наредбата за водно-спасителната активност. Дотогава ще бъдат непокътнати наблюдателните вишки, плаващите обозначителни знаци, осведомителните табели, дървените пътеки на пясъка.

Очертава се морето да е уместно за отмора и през септември. Ние сме длъжни да подсигуряваме сигурността на туристите. Без смяна остава работното време на дежурните спасители - от 8.00 до 18.00 часа, сподели Спасов.

В началото на сезона на плажа в Слънчев бряг бяха инсталирани 93 мощни лампи. Вечер са осветени пясъкът, част от морето и крайбрежната алея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР