С редица събития се отбелязва годишнината от рождението на голямата

...
С редица събития се отбелязва годишнината от рождението на голямата
Коментари Харесай

Спомен за голямата актриса Невена Коканова

С редица събития се отбелязва годишнината от рождението на огромната актриса Невена Коканова. Вчера тя щеше да навърши 80 години. Филм, книга и изложения описват за нейния живот, а до 3 януари в градинката пред Народния спектакъл експозиция разкрива облика на Невена в непоказвани до момента фотоси.

Невероятна хубост, съчетана с несравним гений. Загадъчният взор на Невена Коканова посреща хората от персоналния списък със фотоси на актрисата и на щерка ѝ Теодора.

Теодора Шарланджиева, щерка на Невена Коканова: Наистина докоснете се, книгата е доста същинска и ще сте доста покрай моята майка.  © Българска телеграфна агенция
Обичаната от генерации българи Невена Коканова, неслучайно е наричана първата дама на българското кино.
Тодор Чобанов, зам.-кмет по просвета на София: Майката, личността, професионалиста, страдащия, борещия се, побеждаващия човек, всичко това го направи в незабравими филми Невена Коканова. Мария Статулова, актриса: Светъл човек, в никакъв случай няма черни намерения, в никакъв случай не гледа надолу в земята. Щастливо лице с прелестни зелени очи, в които може да потънеш. Ева Колева: Това е една персона, огряна в действителност от най-високи идеали. Толкова доста послания има в нейното изражение, в нейния взор.
Освен незабравимите функции на обичаната актриса,за нея ще ни припомня и нещо напълно нормално - една скамейка в градинката на " Свети Седмочисленици ". Пейка с надпис: Любимо място на актрисата Невена Коканова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР