С редица мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 145 години

...
С редица мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 145 години
Коментари Харесай

С редица мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 145 години от Освобождението на България. 

С редица мероприятия в Благоевград ще бъдат маркирани 145 години от Освобождението на България.

Начало на тържествената стратегия ще бъде сложено на 2 март от 18. 30 часа, когато на пл. „ Георги Измирлиев “ ще се организира тържествена инспекция (заря). Тя се провежда взаимно от 3-то Бригадно командване и Община Благоевград.

Честванията не престават на 3 март от 10. 30 часа с обред по полагане на венци и цветя на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на IV Мариуполски полк, отпред с майор Иван Павлович Орлински.

Непосредствено по-късно ще стартира и тържествено шествие по улица „ Трети март “, което ще стигне до площад „ Македония “. Там в 11. 00 часа ще бъде повдигнат националният байрак на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благополучие на българския народ, след което ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев.

С присъединяване в празненствата се включват и Бригадно командване - Благоевград, Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България и РК „ Традиция “, Сдружение „ 14-ти пехотен Македонски полк “ и Младежки парламент - Благоевград.

По мотив националния празник на Р България са готови и редица съпътстващи събития.

Сред тях са рецитал под надпис „ Моя страна, моя България “, който ще се организира на 2 март от 12. 30 часа в Република България „ Димитър Талев “, среща диалог с възпитаници от 13. 30 часа още веднъж в библиотеката, както и галерия „ Символи на свободата “, която може да бъде прегледана в РИМ – Благоевград.

На 3 март от 11. 30 часа ще се организира и Урок по родолюбие пред Регионален исторически музей.

Община Благоевград кани поданици и посетители да се включат в тържественото отбелязване на 145 години от Освобождението на България!


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР