С развитието на технологиите, те станаха неизменна част от живота

...
С развитието на технологиите, те станаха неизменна част от живота
Коментари Харесай

Изключете телефоните си или защо присъствието ви е най-добрият подарък за близките ви

С развиването на технологиите, те станаха неизменима част от живота ни. Трудно можем да си представим, че ще излезем без телефона си или няма да имаме връзка с интернет в продължение на повече от няколко часа. Парадоксално, само че тази смяна по едно и също време улесни връзката ни с близките и я направи още по-трудна. От една страна към този момент може да се свържем с всеки, без значение в коя точка на света се намира. От друга обаче, мъчно можем да отлепим взор от телефоните, а това пречи и на качествените диалози с околните ни.

Със сигурност ви се е случвало да влезете в кафе и приятелите на прилежащата маса да не си приказват, а да ровят в телефоните си или да си вършат фотоси за обществените мрежи, с цел да покажат какъв брой добре си прекарват. А може би и вие сте били в тази роля – там сте физически, само че не и въображаемо, а това може да нарани най-близките ви хора.

 Предлагаме няколко изпитани метода за пълноценно другарство с близките

 

Осъществете зрителен контакт.

Очите в действителност са прозорците към душата. Осъществяването на зрителен контакт разрешава на хората да схванат, че са чути от събеседниците си.

Слушайте, с цел да разберете, вместо да слушате, с цел да отговорите.  

Нищо не постигате, в случай че слушате индивида насреща с единствената концепция да можете да  планираме отговора си. Осъзнаването какво той в действителност споделя ще ви помогне доста да се свържете с него.

Ограничете разсейването.

Изключете всички технологии, когато водите значим диалог с някого. Светът може да чака. Спомняте ли си положителните остарели времена, когато съществуваха единствено стационарни телефони и в случай че не сте у дома, хората оставяха известие и търпеливо чакаха отговор или просто опитваха да ви наберат, до момента в който не съумеят да се свържат? Блаженство. В днешно време всеки може да ни откри посредством мобилните устройства, обществените мрежи Фейсбук, Messenger, Instagram, Snapchat, имейл адреса ни и така нататък Списъкът е дълъг. За в действителност значими диалози може да включите самолетния режим на телефона си, с цел да знаете, че няма кой да ви прекъсва. Разбира се, в случай че смятате да сте офлайн за по-дълго, предупредете околните си, с цел да не се тормозят, че не могат да се свържат с вас.

Покажете страстите си посредством изражението на лицето.

Когато в действителност слушате някого, ще откриете, че му съчувствате доста повече и сте по-съпричастни към прекарванията му. Естествено израженията на лицата ви ще показва това, като поддържате връзка и взаимно ще разберете по какъв начин се чувствате. Все отново всеки желае да бъде свестен.

Наближават най-светлите християнски празници, само че за жалост по целия свят ще има фамилии, седнали в дневните си, заобиколени от най-близките си, които обаче в действителност няма да са там. Те ще са разсеяни или от личните си мозъци, или от мобилните си телефони, или може би от новите си дарове. Не е наложително да е по този начин. Могат да се играят настолни игри, които ще донесат доста развлечение, или пък всеки да споделя занимателни истории.

Всъщност, не е нужно да чакате до празниците, с цел да се свържете по този метод с околните си, защото всеки миг и всеки диалог оферират късмет да бъдем един с различен. Но празниците в действителност са отлична опция. Да бъдем заобиколени от тези, които обичаме най-вече и да бъдем с тях освен физически, само че и прочувствено и духовно – това коства повече от всеки подарък, който ще дадете или получите тази година.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР