С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия депутат от

...
С разпит на свидетели продължи делото срещу бившия депутат от
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по делото Суджукгейт

С разпит на очевидци продължи делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Той е обвиняем по делото " Суджукгейт ".

Припомняме, на 11 януари Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване за изнудване. Тогава той беше свикан за предявяване на прецизното обвиняване, само че не се яви заради здравословни аргументи. Делото потегли всъщност на 27 февруари 2019 година

Бившият народен представител е обвиняем за това, че в интервала от януари 2012 година до януари 2013 година в Добрич при изискванията на продължавано закононарушение принудил посредством закани търговеца Антон Проданов да му даде общо 4 тона суджук, 30 кг филе " Елена " и 30 кг телешка пастърма. С това Мартинов предизвикал на Проданов обилни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лв..

За сходно закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " от 5 до 15 години, санкция от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация до една втора от имуществото на причинителя.

Припомняме, през 2012-2013 година подсъдимият Мартинов бил Общински представител на политическа партия ГЕРБ за Добрич и се употребил с огромно въздействие в града. През януари 2012 година той се срещнал с локалния предприемач Антон Проданов, който развивал частна комерсиална активност в областта на производството и търговията с месо и месни артикули.

Мартинов непосредствено изискал от него да му подготви и достави един звук недопечен суджук от разнообразни типове месо, в това число еленско. Изрично декларирал и желанието си да не го заплаща, изтъквайки публичното си състояние и въздействие, само че и отправяйки му закани. Обяснил, че количеството е огромно, тъй като ще го носи на министър ръководителя Бойко Борисов и на други " високи хора " от ГЕРБ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР