С разпит на свидетели и вещо лице продължи днес по

...
С разпит на свидетели и вещо лице продължи днес по
Коментари Харесай

Извърши ужасно нещо, татуировка на врата го издаде

С разпит на очевидци и експерт продължи през днешния ден по общия ред делото в пловдивския областен съд против подсъдимия Георги Йорданов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той е упрекнат в това, че на 18.05.2020 година в магазин за хранителни артикули и алкохол на бул. " Шести септември “ в Пловдив е употребявал дебитна карта, без единодушието на титуляра.

С нея Георги закупил 6 бутилки марков алкохол на обща стойност 5 000 лв.. Два дни преди този момент банковата карта била открадната в магазин за облекла втора ръка в регион " Северен " от две дами, които отмъкнали портмонето на стара пловдивчанка.

Показания като очевидец даде пострадалата, от чиято чанта е била открадната картата. Тя е била благосъстоятелност на италианския й брачен партньор, който към този момент не е сред живите. Ето какво сподели в правосъдната зала дамата :

" 20 години бяхме дружно с Доменико. Той беше 14 години по-възрастен от мен. Получаваше пенсията си от Италия по банкова сметка. Живеехме покрай банката и там теглехме парите от каса, съвсем не сме употребявали картата. Мисля, че в нея имаше към 40 000 евро. Аз имах пълномощие да тегля пари от негово име. Когато нашата банка се сплоти с друга, се наложи да сменим моята и неговата карта. Още не бях научила наизуст ПИН кода и по тази причина го бях написала на едно листче и то стоеше в портмонето.

Един ден влязох да пазаря в магазин за облекла на улица " Васил Левски ", до парк " Рибница ". Вътре имаше две дами. Едната беше бременна, само че чак по-късно разбрах от полицията, че това е било подправена бременност. Мерих една дреха и когато отидох да я заплащам, тогава видях, че портмонето ми е изчезнало от чантата. Беше събота и незабавно уведомих полицията, а в понеделник сутринта отидохме да блокираме картата. Тогава към този момент разбрахме, че с нея са купили неща за 5000 лв..

След това показания даде и притежателят на магазина за алкохол, от който е пазарувано с откраднатата карта:

" Помня добре случая. Обади ми се продавачката, която беше на промяна, с цел да ми каже, че клиент желае да купи марков алкохол. Поръчката беше за една бутилка 38-годишно уиски, 2 бутилки 25-годишно, 2 бутилки 21-годишно и 1 бутилка водка на обща стойност 5000 лв.. Уговорката беше да заплати цялата сума незабавно, а доставка да е подготвена от 1 седмица до 10 дни. Клиента не го познавах. Видях в системата, че сумата е платена с карта. После никой не пристигна да си вземе алкохола. След 2-3 дни разбрах от служителите на реда, че картата е била на различен човек. Изискаха записите от камерата, разпитаха ме и това беше ".

Съществена за процеса се оказа експертизата на вещото лице, което е изследвало фрагментите от камерата във въпросния магазин на бул. " 6 септември ". Според нея причинителят " евентуално " е Георги Йорданов, в случай че се гледа единствено лицето му и се съпоставя със фотографията, направена му преди години за документ за идентичност. Оказа се обаче, че обвиненият имал криминалистическа регистрация и от направените му тогава фотоси ясно е снимана татуировка на лявата част на шията. Точно тази татуировка се виждала също по този начин и по време на извършването на покупки с непознатата дебитна карта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР