С разглеждане на нападките на Доналд Тръмп в социалните мрежи

...
С разглеждане на нападките на Доналд Тръмп в социалните мрежи
Коментари Харесай

Делото срещу Тръмп продължава с разглеждане на нападките срещу свидетели

С разглеждане на нападките на Доналд Тръмп в обществените мрежи във връзка с очевидци по престъпния развой против него ще стартира следващото съвещание на съда в Ню Йорк.

Съдът би трябвало да реши дали Тръмп би трябвало да бъде упрекнат в пренебрежение поради поредност от изявления в неговата обществена мрежа Truth Social. Прокурорите настояват, че по този метод някогашният американски президент е нарушил заповедта за неразгласяване, издадена от съдията по делото Хуан Мърчан, която му не разрешава да атакува обществено очевидци и правосъдни заседатели.

Офисът на прокуратурата желае оптималната санкция от 1000 $ за всяка от 10-те изявления, за които се твърди, че са нарушили заповедта, а също и Тръмп да ги отстрани от своята обществена медийна платформа. Обвинението ще изиска от съдията да предизвести Доналд Тръмп да се въздържа от всевъзможни бъдещи нарушавания, защото рискува освен спомагателни санкции, само че и до 30 дни затвор.

Вчера обвиняването и отбраната на Тръмп изложиха своите тези. Според прокурора Матю Коланджело заплащането към актрисата във филми за възрастни Сторми Даниелс, с цел да резервира безмълвие по хипотетичната ѝ спекулация с Тръмп, съставлява противозаконен скрит план за подкопаване на честността на президентските избори

" Нито един политик не желае неприятен имидж в пресата, само че доказателствата в процеса ще покажат, че това не е било преиначаване или PR тактика, а планувана и координирана, дълготрайна интрига за повлияване на изборите през 2016 година ".

От своя страна бранителите на Тръмп обявиха, че той не е направил закононарушение и окръжният прокурор на Манхатън въобще не е трябвало да повдига това обвиняване.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР