С работна среща между областния управител доц. Андрияна Андреева и

...
С работна среща между областния управител доц. Андрияна Андреева и
Коментари Харесай

Областният управител на Варна започва серия от срещи, посветени на културното наследство

С работна среща сред регионалния шеф доцент Андрияна Андреева и Доротея Павлова - шеф на Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ – Варна, стартират серия от полемики и срещи, с ръководители и специалисти от разнообразни равнища, отдадени на разискване на държавната политика в региона на културното художествено завещание, на популяризирането, опазването и съхранението му.

На първата среща шефът на ГХГ - Варна, описа за забавни събития, обстоятелства и персони, свързани със основаването на Варненската художествена изложба, открита през 1950 година. Павлова изясни, че Галерията е общински културен институт, който организира държавната политика в региона на запазване и показване на движимото културно завещание. Днес институцията е измежду най-уважаваните художествени музеи в България и дава богати благоприятни условия за експониране на непрекъснатата сбирка и на доста гостуващи изложения.

Градската художествена изложба е едно от най-престижните пространства във Варна за осъществяване на значими интернационалните и национални културни събития като биеналета, фестивали и конгреси на актуалните образни изкуства, музикални и театрални представления, планове, празници и полемики, отдадени на разнообразни изкуства.

Специално внимание на тази първа среща бе отделено на просветителната стратегия на Галерията, ориентирана към деца на възраст от 5 до 10 години, най-новия модул от която - “Нарисувай ми море! " се организира през август в Художествения музей “Георги Велчев ", филиал на Галерията.

Областният шеф ще поддържа и разпространява културни планове и политики, проведени и провеждани от Община Варна и от останалите общини в територията на региона. За тази цел срещите и полемиките, отдадени на държавната политика в региона на културата, на разпространение и запазване на културното завещание, ще продължат.

За повече информация, обвързвана с активността на Областна администрация – Варна, посещавайте и интернет страницата на региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР