С публикация гръцкият синоптик Сакис Арнаутглу предупреждава за дъждове и

...
С публикация гръцкият синоптик Сакис Арнаутглу предупреждава за дъждове и
Коментари Харесай

Синоптици предупреждават за очаквано торнадо в Гърция

С обява гръцкият синоптик Сакис Арнаутглу предизвестява за дъждове и стихии през идващите 48 часа в Гърция и моли общините да вземат незабавни ограничения поради неприятното време. Говори и за наводнения и торнада.

Сакис Арнаутоглу предизвестява за съществено утежняване на времето през идващите 48 часа. С обявата си във Facebook моли към общините в идващите 48 часа за „ надзор и превантивно разчистване на потоци, кладенци, както и за интервенции в речното корито за справяне с рисковете от наводнения, които могат да зародят от рискови дъждове и стихии в доста региони на Гърция “.

И прибавя: „ С тези данни, с изключение на неочаквани наводнения, съществува риск и от ветрове, които нормално съпътстват бурите, като не е изключено изискванията да са удобни даже за формиране на торнадо! Във всеки случай по мое непретенциозно мнение считам, че би трябвало да се внимава и да се вземат обикновени защитни ограничения! “



Правителството е на крайник поради неприятното време.

Министърът на гражданската отбрана Христос Стилианидис сигнализира, че ще се засилят ветровете и бурите, макар че ще са за малко. Свикано бе изключително съвещание на щаба по гражданска отбрана.

„ От през днешния ден и през идващите дни, до петък, неприятното време в съвсем цялата страна ще се ускори. Метеоролозите обръщат внимание, че се чакат проливни дъждове и мощни стихии, местни градушки и нараснала гръмотевична интензивност. Въпреки че към момента сме лято, всички би трябвало да сме доста деликатни. Явленията тук-там ще са доста интензивни “, сподели министъра.

Министерството на климатичните рецесии и отбрана на жителите, от през вчерашния ден, след съответното известие на Националната метеорологична работа за утежняване на времето, е уведомило всички способени служби, и най-много Областите и Общините в страната, да бъдат непрекъснато нащрек за неотложно справяне с вероятните последици от неприятното време и да подхващат всички нужни превантивни ограничения, най-много за недопускане на наводнения.

„ Особено внимание се изисква и от къмпингуващите, като молим и хотелиерите и всички работещи в туризма да предизвестяват туристите да внимават. Повтарям, че съгласно метеорологичните прогнози, явленията ще бъдат доста интензивни тук-там и на шпации и ще обиден съвсем цялата страна. Ще продължим да следим тяхното развиване, в непрекъснато съдействие с всички съответни служби “, съобщи министър Стилианидис.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР