С протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание синдикатите

...
С протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание синдикатите
Коментари Харесай

Валентин Попов: Управляващите гасят пожар с кофа бензин

С протестен палатков лагер и галерия пред Народното събрание синдикатите в Министерство на вътрешните работи ще припомнят, че желаят 30-процентно нарастване на заплатите. От синдикалната федерация на чиновниците не изключват организирането на нов народен митинг. Палатковият лагер и изложбата ще останат пред постройката на Народното събрание до края на седмицата. Ще бъде показан снимков материал за работата на служителите на реда на първа линия по време на пандемията.

„ Не бяхме фиксирали % в настояванията. Искахме договаряния сред равнопоставени сътрудници. По време на договаряния се вършат отстъпки. Факт е обаче, че по тази тематика договаряния не се състояха ", съобщи пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

Относно предлагането част от средствата за по-високи хонорари на служители на реда и медици да дойдат от пренасочване на средства за детски надбавки, Попов разясни, че „ тази провокация си има създатели и те са се подписали ".

Провокацията може да е умишлена и съзнателна, само че може и да е осъществена, без да се плануват следствията, счита Попов.

" И като жители, и като хора можем да кажем, че в чисто честен проект тези хора изгубиха правото да съставляват който и да е ", уточни той в предаването „ Преди всички ".

Идеята да се трансферират пари от детските надбавки към служителите на реда Валентин Попов назова „ идиотска " и разяснява:

„ Това към този момент надвишава категорията засегнатост. В този случаи сътрудниците побесняха напълно основателно. "

Попов не изключва да се стигне до ескалация на напрежението. „ Наистина е извънредно безконтролно да се заиграваш с такава тематика по този метод. Тези хора са в ситуацията на човек, който се пробва да загаси огъня, който самичък е запалил, с кофа бензин ".Създава се напрежение сред родители, здравни служащи и чиновници от бранш сигурност, безапелационен е Валентин Попов.

Ако няма решение на казуса, което повече или по-малко да ни устройва, след края на седмицата ще помислим за идващ народен митинг, заявява той.

Попов съобщи, че са предвидим профсъюз и са били прекомерно толерантни, само че всичко си има граници. „ Търпението ни също. /.../ Направихме повече от задоволително жестове на доброжелателност. Очевидно това е било наша неточност. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР