С призива Да почистим Варна заедно днес! За по-красив град

...
С призива Да почистим Варна заедно днес! За по-красив град
Коментари Харесай

Да почистим Варна заедно днес

С апела „ Да почистим Варна дружно през днешния ден! За по-красив град на следващия ден! “ Община Варна приканва всички жители, дружно със фамилиите си и представители на бизнеса да се включат интензивно в грижата за чистотата на града.

Днес, 27 април ще се организира огромна акция за разчистване на града под надпис „ Мисли световно, действай локално! “. Инициативата планува ободряване на междублокови пространства, публични паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички региони на територията на общината.

В огромното разчистване ще бъде зает целият запас на сметопочистващата компания, в това число и от прилежащите общини.

Особено внимание ще се обърне на всички храмове. В събота ще бъде направена оборка на градинките, а директно преди Великден ще бъдат измити настилките към тях.

От сметопочистващата компания приканват събраните от почистването смесени битови боклуци да бъдат оставяни в чували в или до контейнерите. Остатъците от опаковки и бутилките е добре да бъдат сортирани и да се слагат в съдовете за разделно събиране. Строителните и рисковите боклуци, излезлите от приложимост гуми и електрически уреди, както и събраната зелена маса би трябвало да бъдат оставяни директно до съдовете за смесени битови боклуци, само че да не се изхвърлят в тях.

В деня на акцията сметопочистващата компания ще провежда непрекъснати обходи, с цел да се избегне скупчване на едрогабаритни боклуци към контейнерите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР