С привличането на Лионел Меси и европейския шампион с Италия

...
С привличането на Лионел Меси и европейския шампион с Италия
Коментари Харесай

Без идентичност, без характер, ПСЖ отново се провали в Шампионска лига

С привличането на Лионел Меси и европейския първенец с Италия Джанлуиджи Донарума, добавени към към този момент цялостния със звезди тим, Пари Сен Жермен си намерения, че това е тяхната година да завоюват най-накрая първата си купа в Шампионската лига, написа организация Ройтерс.

Парижани стигнаха до финала през 2020 година и полуфиналите през 2021 година след серия от ранни отпадания преди този момент и имаха вяра, че този сезон ще вдигнат трофея. Но това още веднъж няма да се случи след отпадането от Реал Мадрид нощес. ПСЖ поведе на "Бернабеу " с гол на Килиан Мбапе и държеше самодейността, само че позволи непонятен срив през втората част и загуби с 1:3 след хеттрик на Карим Бензема.

Поражението акцентира минусите на ПСЖ и за следващ път потвърди максимата във футбола, че общ брой от звезди не прави наложително мощен тим.

Катарските притежатели на ПСЖ вложиха над милиард евро в прехвърляния, откогато поеха клуба през 2011 година. За този интервал смениха шестима треньори, като един от тях беше актуалният ментор на Реал Карло Анчелоти, който беше уволнен след по-малко от година и половина през 2013 година.

На домашната сцена в Лига 1 звездите на ПСЖ вършат разликата и имат 13 точки на върха този сезон, само че това не е задоволително на огромната сцена в Шампионска лига, както им подсети 13-кратният европейски първенец Реал.

На "Сантяго Бернабеу " нощес кошмарите на минали сривове - против Барселона или Манчестър Юнайтед, изплуваха още веднъж, като ПСЖ загуби хладнокръвие след неточност на Донарума, която приключи с изравнителен гол на Бензема, дал началото на обрата.

Спортният шеф на ПСЖ Леонардо счита, че Донарума е бил фаулиран от Бензема при грешката му за изравнителния гол.

"Не е моментът да вършим изводи и разбори. До полувремето бяхме превъзходни. Бяхме по-добри и показахме, че имаме тим, който е кадърен да завоюва Шампионската лига. Трябва да имаме време, с цел да помислим и да продължим напред ", сподели Леонардо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР