С пристигането на хубавото време най-много искате да организирате барбекю

...
С пристигането на хубавото време най-много искате да организирате барбекю
Коментари Харесай

Използвайте това и забрави за мухите и комарите в дома!

С идването на хубавото време най-вече желаете да организирате барбекю в градината, лека закуска с другари на терасата в късния следобяд или сантиментална вечеря на балкона. Но на тези дребни събирания участват и нежелани и доста досадни посетители: комари, мухи и мравки. Ясно е, че наподобява го възнамеряват! Миризмата на храна ги притегля и те не се двоумят да сложат краката си върху нея, крайници, които могат да натрупат до пет милиона разнообразни бактерии. 

Но има и няколко съвета, които можете да следвате, които ще ви оказват помощ да предотвратите идването на досадни посетители:

Чесънът, свещите, лимонът или лайката са домашните медикаменти, които най-добре изплашват насекомите...ето по какъв начин:
 Комарите стават все по-опасни поради световното стопляне Комарите стават все по-опасни поради световното стопляне
Климатичните промени водят до растеж на инфектираните с заболявания като малария и денга, популяризирани от комари. Това сочи изследване на бри...

Свещите

Подобно на етеричните масла, някои ароматни свещи също могат да се употребяват за предотвратяване от тези досадни инсекти. Опитайте се да вземете свещи, които миришат като гореспоменатите масла, само че ние предлагаме цитронела, тъй като тя е един от най-хубавите естествени репеленти срещу комари. Димът, който отделят, ще държи комарите надалеч. Поставете ги покрай прозорците.

Лайка

Знаете ли, че лайката, като се изключи че е храносмилателна, е съвършено средство против комари? За да получите домакински репелент ще ви би трябвало литър вода и 200 грама лайка. Оставете водата и цветята да заврят за към 30 минути, по-късно ги отстранете от огъня и откакто се охладят, разтрийте сместа по цялото тяло.
 Мухите бягат от ТОВА Мухите бягат от ТОВА
Мухите са толкоз досадни, че даже не е за поверие. Колкото повече се опитваме да ги прогоним, ръкомахайки с ръка, те толкоз по-безочл...

Бутилка за улов на комари

Друго средство, което може да подейства, е бутилката „ улов за комари “. В 20 сантилитра вода се смесват 50 грама захар, 20 грама лимонен сок и се поставя да се нагрява. Оставете го да се охлади в пластмасова бутилка, разрязана на половина, към която би трябвало да добавите маята, поръсена без безредие. Накрая поставете гърлото на бутилката в контейнера. След малко време въглеродният диоксид ще стартира да се генерира и миризмата на ферментацията ще притегли комарите, които ще попаднат в него.

Чесън

Знаете ли, че сярата в чесъна отблъсква комари, мухи, кърлежи и бълхи? Обелете и нарежете няколко скилидки чесън и ги сложете в купа с малко вода. Оставете го да се маринова за няколко часа и по-късно използвайте тази вода за напръскване на къщата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР