С присъствието на кофеин в много различни напитки, храни и

...
С присъствието на кофеин в много различни напитки, храни и
Коментари Харесай

Симптоми, че сте приели твърде много кофеин

С наличието на кофеин в доста разнообразни питиета, храни и медикаменти може да се окаже, че изпитвате признаците на предозиране с кофеин. Или може да имате сензитивност към кофеин, даже и в ниски количества. Научете признаците на тези проблеми.

Кофеин

Кофеинът е натурален стимулант, намиращ се в кафето, чая и шоколада (но не се среща в множеството билкови чайове). Кофеинът също е изолиран като химикал по време на процеса на подготвяне на безкофеиново кафе и добавян към енергийни питиета и някои храни.

Той се намира в някои медикаменти, употребявани за облекчение на болката, както и в енергийни таблетки или прахове. Кофеинът е постоянно срещана съставна част в билковите добавки за намаляване, само че откривателите настояват, че може да не е отразено тъкмо върху етикета.

Колко кофеин е прекалено много?

В умерено количество кофеинът нормално е доста безвреден стимулант, който може да обезпечи изгоди като зоркост и усъвършенствано въодушевление, само че прекомерната консумация на кофеин може да аргументи редица странични резултати. За множеството хора към 300 мг кофеин дневно е безвредно равнище на консумация на кофеин, макар че това е почти еквивалентно на три чаши кафе.

Някои хора са чувствителни към кофеина даже при ниски равнища. Също по този начин е значимо да се признае, че равнищата на кофеин варират доста в кафето, чая и други субстанции, съдържащи кофеин.

 невъздържание с кофеина

Симптоми на предозиране с кофеин при възрастни

Симптомите на предозиране с кофеин се разграничават при другите хора и варират от умерено (зачервено лице) до прекаленост (смърт), според от индивида и равнището на консумация на кофеин.

Симптомите на предозиране с кофеин включват: интензивен пулс, тревога и други проблеми с нервната система, комплициране, диария, затруднено заспиване, бодърствуване, безпокойствие или изпадането в безсъзнание, виене на свят, тресчица, зачервено лице, стомашно-чревни проблеми, халюцинации, главоболие, нараснало уриниране, нараснала жадност, несиметричен пулс, нервност, раздразнителност, мускулно потрепване/спазми или гърчове, гадене, дихателни проблеми и повръщане.

Симптоми на предозиране с кофеин при деца

Реакцията към кофеина при деца е сходна на тази при възрастни, само че защото те тежат доста по-малко е належащо по-малко кофеин, с цел да се получат резултатите. Допълнителните признаци на предозиране с кофеин в този случай включват ниско кръвно налягане и периодично повтаряне сред напрегнати и отпуснати мускули.

Американската академия по педиатрия предлага деца под 12-годишна възраст да не ядат или пият никакви кофеинови храни или питиета. Въпреки че може да не давате на детето си кафе, бъдете наясно с другите източници като газирани питиета, шоколад и енергийни питиета.

Чувствителност към кофеин

Хората със здравословни проблеми или сензитивност към кофеин изпитват отрицателни признаци и при сдържан банкет на кофеин. Симптомите на сензитивност към кофеин са сходни на признаците на предозиране с кофеин, само че те могат да стартират при доста по-ниски равнища на консумация, като релативно ниското равнище на кофеин в шоколадов бар.

 доста кофеин

Фактори, влияещи върху чувствителността към кофеина, включват:

Възраст: Децата са по-чувствителни към кофеина от възрастните.

Пол: дамите множеството пъти са по-чувствителни към кофеина от мъжете.

Здравословни проблеми: Тревожността, сърдечно-съдовите проблеми или дихателните проблеми могат да покачат чувствителността към сензитивност към кофеин и предозиране.

Нередовна консумация на кофеин: Редовната консумация на кофеин усилва допустимите отклонения от кофеина при множеството хора, само че в случай че го приемате рядко, ще усетите резултатите повече.

Лекарства: Кофеинът може да взаимодейства с медикаменти и добавки като теофилин, ехинацея и някои антибиотици като ципрофлоксацин и нороксин (норфлоксацин). Потенциалните странични резултати включват увеличаване на признаците, свързани с несъразмерната консумация на кофеин и продължителните резултати на кофеина.

Тегло: По-ниското тегло нормално покачва чувствителността към кофеина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР