С примери от детски приказки специалисти успяха да провокират вниманието

...
С примери от детски приказки специалисти успяха да провокират вниманието
Коментари Харесай

С примери от Червената шапчица специалисти борят агресията при децата

С образци от детски приказки експерти съумяха да предизвикат вниманието на възпитаници, с цел да им потвърдят, че агресивното държание не води до реализиране на високи резултати. С децата се срещнаха старши общественият служащ в Център за социална поддръжка – Първомай - Стоян Бойков и психологът Димитрия Костова.
Визитата в главно учебно заведение „ Христо Ботев “ в село Градина бе на тематика „ Агресията в учебно заведение “ и се състоя по покана на управлението на Районен съд–Първомай. Специалистите разговаряха с възпитаници от VII клас, като им показаха образци от своя житейски опит и им дадоха образци с приказките „ Червената шапчица ", „ Мечката и неприятната дума “, „ Пепеляшка “, „ Красавицата и звяра “ и други. Те проучиха проявяващите нападателно държание герои в разказите и пред изведоха главната теза пред седмокласниците, че експанзията освен е на всички места към нас в актуалния свят, а съпътства човешкото битие още от най-древни времена.
Подрастващите интензивно участваха в полемиката и с неспокойствие отговаряха на заложените им въпроси. Те единствено доближиха до отговорите, по отношение на можем ли да поддържаме връзка без обиди, за какво индивидът демонстрира експанзия, какво усеща нападателният човек и по какъв начин да го познаем, по какъв метод можем да се оправим с агресивното държание. Инициативата се организира в границите на проведената от Министерството на образованието и науката взаимно с Висш правосъден съвет Образователна стратегия, именувана „ Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.
Беседата с възпитаници от ОУ „ Христо Ботев “ в село Градина е петата в поредицата планувани срещи. През първия образователен период подрастващите се срещнаха със същността на правото и съществени понятия, като " страна " и кои са нейните детайли, както и с определенията за " законови и подзаконови нормативни актове ". Децата научиха кои са типовете управляващи и какви са техните функционалности, съгласно Конституцията на България, както и с правата и отговорностите на жителите. Запознаха се с правата на децата, съгласно Закона за протекция на детето.
През втория образователен период е планувано учениците да учат ограниченията за отбрана на правата на малолетните и малолетните, които са станали жертва на домашно принуждение. Ще им бъдат показани и типовете възпитателните ограничения, налагани при осъществяване на противообществени прояви от малолетни и малолетни. Инициативата на просветителното министерство ще приключи на 16.04.19 година, когато в Районен съд–Първомай ще се организира Ден на отворените порти. Тогава са планувани викторина за учениците и привиден правосъден развой в Съдебната палата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР