С прилагането на един брутален двоен стандарт спрямо българските граждани

...
С прилагането на един брутален двоен стандарт спрямо българските граждани
Коментари Харесай

Сергей Станишев: С бруталния двоен стандарт към българите в ЕС се чувстваме като втора ръка граждани

С използването на един жесток двоен стандарт по отношение на българските жители на шенгенска граница се усещаме като втора употреба жители на Европейски Съюз. Вчера в дебатите споделих доста ясно - дано да не се ползват двойни стандарти. Сега държавното управление има инструмент, с цел да окаже напън върху Съвета. Това съобщи водачът на ПЕС Сергей Станишев в извънредно изявление за Канал 3 в деня, в който с голямо болшинство Европейският парламент утвърди отчета му за приемане на България и Румъния в Шенген с всички граници. Текстът на Станишев беше утвърден с 514 гласа „ за “, 107 „ срещу “ и 38 „ въздържал се “, написа Блиц.

 
" Не е допустим този двоен стандарт, тъй като в стопански проект най-важна е сухопътната граница - там пътуват най-вече артикули, знаете какви опашки се извиват към Гърция и румънската граница, това оскъпява нашия експорт, оскъпява вноса, ощетява и потребителите у нас ", сподели Станишев, съгласно който " хвърлянето на един кокал не е задоволително ". " Не бива да ни третират с двоен стандарт, в този момент имаме нов инструмент за напън върху съвета на Европа ", добави той.
 
По думите на водача на ПЕС България от дълго време е изпълнила всички условия за Шенген. " Нищо не ни липсва, това е чисто политическа битка. Холандският министър председател Рюте преди някоко месеца сподели патетично тук - " съглашението, договорката би трябвало да се извършва ". Каква договорка? Прави се една операция - България би трябвало да се научи със самочувствие да отстоява своите ползи и права, тъй като в случай че самичък се унижаваш да те третират като втора употреба, тогава по този начин ще продължи ", посочи Сергей Станишев.
 
Според него Шенген е реален за България през 2019 година, " в този момент държавното управление да направи дипломатическа атака, да откри задоволително съдружници, има такива, и да окаже напън ", предложи той на ръководещите.
 
За отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конгреса на европейските социалисти в Лисабон, където Станишев бе определен за трети мандат отпред на ПЕС, той подмятна с усмивка, че това не е повлияло на избора, след което добави: " В последна сметка бе пропусната една опция, водачите би трябвало да приказват между тях, хората би трябвало да я видят, да беседват с нея. Защото значимото са политиките, към които да се сплоти фамилията ".
 
Изборът отпред на ПЕС Сергей Станишев дефинира като оценка за работата му, и уточни, че голямата поддръжка за него е и доверие, макар, че е трети мандат. " И е достижение, виждаме, че обстановката в Европа е объркана, хората имат чувство за неустановеност, че всичко се разпада, по тази причина бе значим този конгрес ", счита той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР