С приемането на чл. 3 от Закона за действията за

...
С приемането на чл. 3 от Закона за действията за
Коментари Харесай

НС спря процесуалните срокове по съдебни, арбитражни и изпълнителни производства

С приемането на член 3 от Закона за дейностите за изключителното състояние Народното събрание спря процесуалните периоди по правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства.

За периода от 13 март 2020 г до анулация на изключителното състояние стопират да текат процесуалните периоди по правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства като се изключи периодите по наказателните не каузи, а производства по закона за екстрадицията, европейската заповед за арест и производства, свързани с ограничения за насила.

Давностните и други периоди, планувани в нормативни актове с приключването на които се погасяват или приключват права или се пораждат отговорности за частноправните субекти, като се изключи периодите по Наказателния кодекс и Закона за административните нарушавания и санкции.

Депутатите одобриха и член 4, който планува да се удължат с един месец от анулацията на изключителното състояние периодите избрани в закон, които изтичат по време на изключителното състояние и са свързани с практикуване на права или осъществяване на отговорности на частно-правни субекти. Удължава се с един месец действието на административните актове, което ео граничено със период и изтича по време на изключителното състояние.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1636
Да могат да се постановат и по-тежки противоепидемични ограничения, реши Народното събрание

Депутатите отхвърлиха предлагането на "Атака " до преустановяване на изключителното състояние да се даде опция да отсрочване на заплащанията по потребителски, ипотечни и жилищни заеми, както и заеми за микро, дребни и междинни предприятия.

Парлментът отхвърли и предлагането на Искрен Веселинов и група депутати до преустановяване на изключителното състояние да спрат да текат всички периоди по заеми на физически лица, по заеми на юридически лица и еднолични търговци, отбеля.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1636  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР