С приближаването на зимата вицепремиерът Валери Симеонов демонстрира, че не

...
С приближаването на зимата вицепремиерът Валери Симеонов демонстрира, че не
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще бори шума и в ски курортите

С приближаването на зимата вицепремиерът Валери Симеонов показва, че не се е отказал от концепцията си да бори шума освен по морето, само че и в ски курортите. В четвъртък той приказва пред публицисти преди първото съвещание на нова работна група по въпросите на туризма, която ще написа законови промени за по-ефективни ограничения против шумните заведения.

" Ще бъдат препоръчани промени в закона за шума, които да дадат опция за по-широки ограничения, които да имат резултат ", сподели вицепремиерът.

Той изясни, че в настоящия Закон за туризма ограниченията са предупредителни, планува се и месец период за обезшумяване. Работната група ще разисква и казуса с преместваемите обекти в курортите.

" Това е едно уродливо събитие, което пречи на развиването на естествен туризъм ", означи Симеонов.

В работната група, която е към неговия кабинет като зам.-министър-председател, ще вземат участие учени от сферата на туризма и представители на бизнеса. Любопитното е, че не се планува в новия орган да има представител на отрасловото министерство на туризма, което Симеонов " надзирава " като вицепремиер. На първата среща не е била поканена и министър Николина Ангелкова. Но пък за сметка на това в групата е включена някогашната служебна министърка на туризма Стела Балтова.

Според Симеонов няма особена разлика сред проблемите на летния и зимния туризъм.

Ето за какво и на първото съвещание на работната група е взето решение с " изрично единогласие ", че от плажовете би трябвало да се махнат преместваемите обекти. Това оповестяват от държавната осведомителна работа.

Изключение се позволява единствено за тези постройки, които обезпечават наложителните плажни и спортно-развлекателни действия.

Наскоро работодатели възразиха против препоръчани промени в Закона за туризма да се отстранен всички обекти по плажовете. В отговор отрасловият министър Николина Ангелкова разгласи, че в хода на разискванията е имало такова извънредно предложение, което тя не поддържа.

Участниците в срещата при Симеонов са били изцяло единомислещи и в потребността от смяна на законодателството, тъй че даването на концесиите на плажните линии да се реализира по общ ред с ясна наредба в Закона за концесиите, а не по Закона за ръководство на черноморското крайбрежие. Плажните концесии се ръководят от Министерството на туризма, откакто бе основано. Преди това с тях се занимаваше Министерството на районното развиване и благоустройството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР