С президента Джо Байдън обсъдихме много важна тема - как

...
С президента Джо Байдън обсъдихме много важна тема - как
Коментари Харесай

Кирил Петков към Байдън: Турски поток е добър пример за корупцията на Путин

С президента Джо Байдън обсъдихме доста значима тематика - по какъв начин корупцията може да бъде инструмент на Путин за страните на Балканите, заяви министър председателят Кирил Петков, който се е срещнал с американския държавен глава в границите на срещата на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

" Той ми сподели: " безусловно имам вяра в това, което казваш “. Аз дадох и образеца за Турски поток, където е реалност, че 3 милиарда лева бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и очевидно джиповете на " Аркад " се откриха в къщи, като на госпожа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата буря, в случай че си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои планове и го работиш през корупция. Това не е единствено в България ", добави Петков.

По думите му сходна процедура не се случва единствено у нас.



" Това е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да прави своите геополитически цели на Балканите. Огромната ни цел през днешния ден е да се фокусираме върху цените на газа и на горивата. Много е значимо с един глас да се опитаме дружно да преговаряме, тъй че да свалим тези цени. Те непосредствено въздействат върху цените на тока и това въздейства на всички цени – от хляба до олиото ", сподели министър председателят.

Министър-председателят добави, че украинският президент Володимир Зеленски доста ясно схваща, че ние (б.р. България) го поддържаме.

" Това ни поставя в тима на европейските страни, които сме застанали твърди зад него ", добави той.

" Първо - благодаря на всички хора, които излязоха през вчерашния ден на площада. България би трябвало също да приказва ясно, освен политиците да приказват, че поддържаме Украйна. Че българският народ поддържа Украйна е в действителност по-силното известие. И апелирам всички хора, които отправяха рецензии, че би трябвало да сме с по-ясна позиция, да изгледат изявлението на Зеленски - той доста ясно разграничава кои страни вижда като цялостно подкрепящи и благодари за това, което вършим, и страни, за които има терзания за това, което вършат ", сподели Петков.


Снощи в речта си пред европейските водачи по видеовръзка президентът Зеленски уточни България като една от страните, подкрепящи страната му:
Снощи в речта си пред европейските водачи по видеовръзка президентът Зеленски уточни България като една от страните, подкрепящи страната му: " Литва е с нас, Латвия - също, както и Естония. Полша е зад нас, Франция - Еманюел, имам вяра, и вие ще сте за нас. Словения, Словакия и Чехия са с нас, имам вяра, Румъния ще бъде с нас в решаващия миг. България също е с нас, имам вяра също и Гърция ". Петков разяснява, че е нужна и геополитическа непоклатимост на Балканите.
" Трябва да напреднем, тъй като геополитически последното нещо, което желаеме е неустойчивост на Балканите ", уточни той.

" Българското държавно управление има своята роля, тъй като европейският път на Република Северна Македония и Албания са част от тази непоклатимост. Ние там имаме какво да създадем, българското държавно управление работи по тази тематика към този момент дълго време, само че би трябвало да напреднем, тъй като геополитически последното нещо, което желаеме да има неустойчивост на Западните Балкани и всички би трябвало да запретнем ръкави и да си свършим работата ", сподели Петков.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР