С преминаването на урагана “Айда”Най-малко девет души са загинали; ураганът

...
С преминаването на урагана “Айда”Най-малко девет души са загинали; ураганът
Коментари Харесай

Порои наводниха Ню Йорк и Ню Джърси

С прекосяването на урагана “Айда”
Най-малко девет души са загинали; ураганът спадна до стихия 4-та степен

Кметът на Ню Йорк разказа пороите като “исторически”

Най-малко девет души са починали в Ню Йорк и Ню Джърси в резултат на проливните дъждове и наводненията поради урагана “Айда”, чиято мощ към този момент е на стихия от четвърта категория.

Губернаторите на двата щата оповестиха изключително състояние късно в сряда вечерта. Повече от 100 хиляди домове остават без електричество поради стихията.

Кадри демонстрираха пометени коли и потопени под вода линии на метрото. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разказа наводненията като “исторически” и прикани хората да останат по домовете си. Властите стопираха полетите от и до Ню Йорк и Ню Джърси.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати разгласи за първи път изключително състояние при наводнения в щата и града Ню Йорк.

Рано в четвъртък бяха подхванати старания за възобновяване, с цел да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони поданици в гъсто обитаемата област.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул прикани отиващи на работа да си останат у дома и помоли за самообладание, която “да ни даде малко време, с цел да имаме цялостно възобновяване на влаковия транспорт”, откакто услугата беше прекратена в огромна част от региона, оставяйки доста пасажери блокирани за една нощ.

Бурята провокира “екстремни равнища на валежи” от 5 до 7,6 см на час по трасето сред Филаделфия до Ню Йорк по източното крайбрежие на Съединени американски щати, заяви Националната метеорологична работа. Според медиите зад океана потърпевшите и наранени от стихията “Айда” досега на цялата територия на страната са над 20 млн. души. Ураганът връхлетя при започване на седмицата крайбрежията на Мексиканския залив при Луизиана и Мисисипи, преди да продължи по продължение на Атлантическото крайбрежие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР