С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150°

...
С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150°
Коментари Харесай

Най-голямото Ferrari от LEGO блокчета пристигна в България

С представянето на неповторимия болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, съединен от блокчета LEGO, в София беше обещано началото на Shell Grand Tour. От 27 юни до 14 юли 2013 година по самодейност на Shell България в четири български града ще бъде показана най-голямата фигура от блокчета LEGO в България. Моделът на Ferrari 150° Italia е тъкмо копие на спортния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 година За изработката му са употребявани повече от 200 000 блокчета LEGO. 

Shell Grand Tour е кулминационната точка на серията от начинания на Shell за показване на неповторимата лимитирана сбирка от мини-модели Ferrari, направени от блокчета LEGO, които могат да бъдат закупени на атрактивна цена при зареждане с висококачествените горива Shell.

Необичайният модел Ferrari беше показан от Теодора Колева, Член на Съвета на шефовете на Shell България, и от артиста Владимир Карамазов, прочут със своята страст  към спортните коли и моторите. Той беше и първият българин, който зае мястото на рали водач в съединения от дребни блокчета болид.

Почитателите на автомобилния спорт, нововъведенията и на занимателните игри с LEGO от София, Бургас, Пловдив и Варна също ще могат да влязат в ролята на водач от Формула 1 и да се снимат на мястото на водача в спортния болид. Моделът ще бъде изложен в София на 27 и 28 юни пред НДК, на 29 юни край езерото „ Ариана “, и на 9, 10 и 11 юли в търговски комплекс Shell Изток (бул. „ Цариградско шосе “, против The Mall). Представянето в Бургас ще бъде на 2 и 3 юли на площад „ Тройката “, в Пловдив на 6 и 7 юли на площад „ Централен “ и във Варна на 13 и 14 юли пред Grand Mall.   

„ Ангажиментът на Shell към нововъведения посредством създаване на горива за автомобилните спортoве е неразделна част от програмата за научно-изследователска активност на компанията “ – сподели при представянето на болида  госпожа Теодора Колева. „ Технологичното партньорство сред Shell и Ferrari, което продължава повече от 60 години, ни дава опция да тестваме нови горива в рискови условия и да разберем по-добре по какъв начин да подобряваме мощността и работата на мотора. Радваме се, че към нас в тази акция се причисли и LEGO, които също споделят нашата пристрастеност към нововъведенията и колите “.

Проектирането и дизайнът на модела Ferrari 150° Italia от LEGO е лишило на екипа цели 6 месеца. Сглобяването и залепянето на повече от 200 000 блокчета във фабриката на LEGO в Чехия е траяло 10 дни. Със задачата е бил зает екип от 16 души, които са работили общо 810 часа. Почти всички детайли, в това число кормилото и контролното табло, са направени от блокчета LEGO. Предпазният колан и гумите са истински. 

Необичайната автомобилна премиера е част от взаимната самодейност сред Shell, LEGO и Ferrari и показва неповторима лимитирана серия от шест от най-емблематичните модели Ferrari, които се сглобяват от LEGO блокчета. България е една от дребното страни в света, в които сбирката към този момент се предлага в комерсиалните комплекси Shell. Мини-автомобилите могат да бъдат закупени при зареждане на най-малко 15 л висококачествени горива Shell на атрактивна цена. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специфични мини-фигурки LEGO – академик от екипа на Shell, инженер по горивата и монтьор от Ferrari. Дизайнерите на сбирката са извънредно горди от пресъздадените прецизни елементи в LEGO моделите, които резервират истинската хармония на същинските коли Ferrari. В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване посредством издърпване обратно, създаван в миналото от LEGO. Проектирането му е въодушевено от пристрастеността за реализиране на усъвършенствана успеваемост посредством авангардни технологии – основополагащи правила при създаването на горивата Shell V-Power Nitro+. Уникалната серия мини-модели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „ състезателите “ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в сбирката идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – главен състезател в спортния тим на Ferrari.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР