С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония Първа

...
С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония Първа
Коментари Харесай

Стартира строителството на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН във Варна


С празничен водосвет и литургия се организира публична гала „ Първа копка “ на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН на „ Явор “ АД и „ Интерком Груп “ ООД.

Церемонията се организира в стеснен кръг, в сходство със обстановката по отношение на COVID-19. Организацията на събитието беше съобразена с всички рекомендации на здравните управляващи – навън, при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. Освен формалните посетители – заместител кмета на Община Варна господин Пейчо Пейчев, началници на отдели от Община Варна, заместител кмета на кметство Младост и представители на кметството, на събитието участваха водещи предприемачи, проектанти и бизнес сътрудници на вложителя.



 

Кръстникът инж. Павлин Николов по традиция счупи бутилка шампанско в кофата на багера на изпълнителя на изкопните действия – „ М-Транс “ ЕООД, след което публично бе направена първата копка и бе обещано началото на строителните работи. Изпълнител на грубия градеж ще бъде „ Сити Билдинг “ ООД. Компанията има богат опит в строителството на огромни планове във Варна, к. к. Константин и Елена, к. к. Албена, както и цяла Североизточна България. Изграждането на първи стадий на комплекса се чака да завърши за към 20-24 месеца.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е един от най-мащабните планове в морската ни столица, подобаващ както за инвестиция, по този начин и за покупка на лично жилище. Локацията на комплекса е доста комфортна – в необятния център на Варна, на ул. „ Орех “ №2, на броени минути пешеходно разстояние до два от най-големите молове. Районът е добре обвързван с всички останали елементи на града посредством голям брой комфортни линии на градския превоз, а в непосредствена непосредственост има учебни заведения, детски градини, магазини и медицински център.

 

 

ФЕМИЛИ ГАРДЪН разполага с парк от над 10 дка, без достъп на коли - единствено зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, външни фитнес уреди и свободни поляни, където майките с дребни деца да се разхождат на чист въздух. Комплексът предлага нова идея за живот на актуалното семейство. Дом, където децата играят нехайно на чист въздух, а родителите се любуват на мира измежду луксозна паркова среда. И тази красива действителност съчетана с удобствата на огромния град.



 

Комплексът е дело на проектант Наталия Никова и селекциониран екип от проектанти, като проектирането и строителството се реализира в два стадия. ФЕМИЛИ ГАРДЪН провокира нечуван интерес измежду клиентите като все още 94% от жилищата от първия стадий (секции Явор, Бреза, Чинар, Топола, Акация и Магнолия) към този момент са продадени. Стартираха и продажбите на жилищата от втория стадий на комплекса – секции „ Кипарис “, „ Кедър “ и „ Ела “ . Надземната разгъната застроена повърхност на трите нови секции е 18 600 кв.м, със стъпка на застрояване 1400 кв.м, като в типичния жанр на ФЕМИЛИ ГАРДЪН всеки вход е с друга височина. Общият брой на жилищата в секции „ Кипарис “, „ Кедър “ и „ Ела “ е 210, като 50 от тях към този момент са продадени. Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни.

 



 

В строителството на комплекса ще се употребяват новаторски решения като неповторима система с поливен контейнер от дренажни блокчета, която събира всички дъждовни води и ги пренасочва към специфични складове. Водата ще се употребява за напояване на почвата, като по този метод ще се спестят разноски за поддръжката на зелените площи и растителността.

Бетонов възел на компания сътрудник на вложителя е в развой на създаване в рамките на парцела. Това доста ще улесни процеса на строителство и ще спести времето за логистика. По този метод се реализира наблюдаване и надзор при правенето на бетона, мониторинг на процеса на разбъркване на съставките му, като се подсигурява неговото качество и се покачва продуктивността.



За строителството на комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН са планувани материали най-голям клас . Тухлите съставляват керамични блокчета основани от 100% натурален материал, с огромна компактност и висока здравина, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства. Дограмата ще бъде PVC, седемкамерна в дървесен цвят с дебелина 85 мм, която разрешава полагането на двоен стъклопакет с дебелина 32 мм /обичайно се поставя стъклопакет с дебелина 24 мм/ и троен стъклопакет – 44 мм. Коефициент на топлопреминаване на профила – UF 0.81 W/m2K. Стъклопакетът, който e заложен ще бъде двоен с дебелина 32 мм, 4 + 4 мм, като външното е „ четирисезонно “ стъкло (през лятото не пропуща топлота вътре, а зимата не изпуска топлота навън) с коефициент на топлопреминаване – 1.1 W/m2K и шумоизолация – 30 dB. При предпочитание от клиента, против доплащане може да се сложи троен стъклопакет, който според от избора на типа стъкло може да стане с коефициент на топлопреминаване до 0.6 W/m2K и шумоизолация – 38 dB, при което топлопреминаването се усъвършенства съвсем двойно, а шумът се понижава с над 90%.

 



 

Секция „ Кипарис “ се отличава с по-луксозно осъществяване . Външните стени ще са построени от керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на WIENERBERGER. Тухлите съставляват периодично повтаряне на постоянна керамична решетка с заряд от минерална вата и се отличават с рекордно ниска топлопроводимост, висока топлоизолация, отбрана от трептения и шумоизолация, което води до по-ниски разноски за отопление и изстудяване. За вътрешния комфорт на живущите към шума върху всяка плоча ще бъде положена шумоизолационна мембрана, направена от полиестер с висока компактност, импрегнирана с битумна поставка, покрита с полиетиленово фолио. Тя усъвършенства шумоизолацията при ударен звук с не по-малко от 31 dB. Всичко това доста ще усъвършенства шумо и топло характерностите на средата в жилищата. Дограмата в секция „ Кипарис “ ще бъде Kömmerling.

 



 

Скоро „ Явор “ АД ще започва и най-новия си план, който се намира в един от най-предпочитаните региони за живеене в град Варна – ж.к. Чайка. Парцелът, на който ще бъде издигната жилищната постройка се намира наоколо до едноименния пазар в жилищния квартал. В момента се набират клиенти за комерсиалните площи на партера.

 


 


 

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и други планове на ЯВOР АД може да получите в офиса на отдел „ Продажби “ на бул. Република 117 (Търговски център „ Явор “) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: [email protected] или в уеб страницата на компанията http://www.yavorad.com .

 

 

*публикация

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР