С повишение на цените на петрола започна новата търговска седмица.

...
С повишение на цените на петрола започна новата търговска седмица.
Коментари Харесай

Петролът поскъпва в началото на новата седмица

С покачване на цените на петрола стартира новата комерсиална седмица. В първи й ден в Азия цените на суровината набъбнаха поради опасенията на вложителите по отношение на доставките на петрол и рафинирани артикули, откакто Русия спря износа на горива, с цел да стабилизира вътрешния пазар, написа Ройтерс.

Фючърсите на сорта Brent от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 32 цента или 0,3 на 100 до 93,59 $ за барел, откакто в петък се намалиха с 3 на 100. Котировките на американския лек недопечен нефт удължават възходящото си придвижване за втора сесия търгувайки достигайки равнище от 90,27 $ за барел, което е растеж от 24 цента или 0,2 на 100.

Цените обаче се покачиха с повече от 10 на 100 през предходните три седмици заради прогнозите за огромен недостиг на доставките на недопечен нефт през четвъртото тримесечие, откакто Саудитска Арабия и Русия удължиха спомагателни съкращения на доставките до края на годината.

Друга причина оказваща поддръжка на цените на петрола е упованието, че индустриалният бранш в Китай ще се върне, за първи път от март, към агресия през септември, добавя Ройтерс. Търсенето на суровината е повишено през миналата седмица с 300 000 барела дневно до 16,3 млн. барела, поради растеж на потреблението на авиационни горива.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР