„С повече от 50 подписа внесохме в деловодството на НС

...
„С повече от 50 подписа внесохме в деловодството на НС
Коментари Харесай

БСП за пореден път поиска отпадане на санкциите срещу Русия

„ С повече от 50 подписа внесохме в деловодството на Народно събрание проекторешение за анулация на глобите против Русия “. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев. По думите му претекстовете за това са на първо място стопански – има цели браншове на стопанската система, които губят от глобите, да вземем за пример туризъм, лека и хранителна индустрия.

„ Очевидно е, че както за България, по този начин и за цяла Европа глобите дават извънредно неприятен стопански резултат. Те потвърдиха и своята неефективност от началото си през 2014г. до момента. Решението, което предлагаме на българския парламент, е да се разгласи против тях и да задължи ръководителя на Народно събрание да го разгласи пред Европейския парламент и парламентите на другите страни членки “, изясни той. По думите му България не е нито първата, нито единствената страна, която разисква сходни решения - досега парламентите на две страни са приели такива решения - Франция и Кипър, а в Словакия и Белгия сега се разискват. Според него с такова решение България не би била изключение, а част от европейската политика. „ Премахването на глобите против Русия и реципрочните наказания против страните членки на Европейски Съюз дава отговор и на националния ни стопански интерес “, сподели още той и добави, че данните демонстрират, че за последните 4 години стокообменът сред Руската Федерация и Съединени американски щати се е нараснал 4 пъти.

„ Без единство в границите на европейския континент Европейски Съюз мъчно ще доближи тези високи темпове на икономическо и обществено развиване, каквито желаем всички да забележим, изключително страните от периферията “, съобщи националният представител от ПГ на левицата. Той изясни, че предлагането за решение е продължение на политиката на Българска социалистическа партия за анулация на глобите против Русия, които са израз на прецеденти от други времена на връзките на Руската федерация и Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР