С постановлението се създават Комитет за наблюдение на Споразумението за

...
С постановлението се създават Комитет за наблюдение на Споразумението за
Коментари Харесай

Правителството прие Постановление за създаване на комитети за наблюдение на Споразумението за партньорство на България и на програмите, съфинансирани от ЕФСУ за програмен период 2021 – 2027 г.

С постановлението се основават Комитет за наблюдаване на Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските фондове при споделено ръководство, и комитети за наблюдаване на всяка от стратегиите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено ръководство (ЕФСУ). Определени са функционалностите и съставът на комитетите за наблюдаване и правила за осъществяване на съвещанията и взимане на решения.

С оглед обезпечаване на нужната бистрота и съблюдаване правилото на партньорство е планувано в комитетите за наблюдаване да вземат участие, както представители на централните и териториалните органи на изпълнителната власт, по този начин и на общините, на национално представителните организации на работодателите и на служащите и чиновниците, на организации, представляващи гражданското общество и академичната общественост. Нормативно се дефинират критериите и процедурите за установяване на представители на академичната общественост, както и за избор на юридически лица с нестопанска цел за общественополезна активност, чиито представители да вземат участие в съставите на комитетите за наблюдаване.

С приемането на постановлението се основава нормативна уредба, осигуряваща гаранции за използването и спазването на правилата на партньорство, пропорция и бистрота при ръководство на средствата от ЕФСУ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР