С постановлението се ограничават умишленото премахване и кражбите на катализатори,

...
С постановлението се ограничават умишленото премахване и кражбите на катализатори,
Коментари Харесай

Продаването на катализатори ще става само с документ за произход

С постановлението се лимитират умишленото унищожаване и кражбите на катализатори, излъчени като боклук поради съдържащите се в тях скъпи метали

Правителството утвърди промени в нормативни актове, които отстраняват непълноти при транспониране на европейското законодателство в региона на ръководството на боклуци.
Промяна в Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства слага краен период за използването на олово в системи с високо напрежение над 75 V, които се употребяват единствено за задвижване в транспортни средства от категории M1 и N1. Това значи, че в електрически автомобили от тези категории, чийто вид е утвърден след 1 януари 2019 година, не може да се употребяват оловни акумулаторни акумулатори за задвижването им. Оловото, живакът, кадмият и шествалентният хром са неразрешени в материалите, като се прави изключение единствено за случаи, когато тези метали не може да бъдат сменени.
С постановлението се лимитират умишленото унищожаване и кражбите на катализатори, излъчени като боклук поради съдържащите се в тях скъпи метали. Въвежда се условие предаването и приемането на отработен катализатор, обособен от МПС, да става единствено с декларация за генезис, попълнена от притежателите.
Одобрени са и промени в Наредбата за разделно събиране на биоотпадъците и отнасяне на биоразградимите боклуци, които са в осъществяване на задачата за понижаване на количеството депонирани биоразградими боклуци с 35% до 2020 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР