С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна

...
С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Арестуваха баба от Варна за телефонни измами

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна с предварителна мярка в ареста е арестувана за период до 72 часа 71-годишната пенсионерка Лиляна А. от Варна. 

Тя е привлечена като обвинена за телефонна машинация - закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс, осъществено като продължавано действие.
На 12 септември 2017 година на ул. " Тодор Влайков " във Варна заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж на жилищна кооперация сумата от 9225 лв.. Да прибере парите се появила 71-годишната Лиляна А., която била арестувана от полицейски чиновници сега на взимане на сумата. 

В хода на извършеното следствие било открито, че телефонната измамничка, която работила като муле за някой си Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, осъществени в интервала от юни доникъде на месец септември тази година. 

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от разнообразни хора - най-вече възрастни и пенсионери, Лиляна А. взела посредством машинация по телефона сума в размер на близо 24 000 лв. и към 100 грама златни украшения.

Измамите били осъществявани по разнообразни способи. Някои от излъганите трябвало да платят компютри, поръчани от внуците си, други - за евтини климатици. Обвиняемата е работила на територията на Варна.
Днес Районната прокуратура във Варна ще внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на 71-годишната телефонна измамничка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР