С постановление на Министерски съвет, община Банско получи финансиране на

...
С постановление на Министерски съвет, община Банско получи финансиране на
Коментари Харесай

МС отпусна 1 200 000 лева за нова детска градина в Банско

С разпореждане на Министерски съвет, община Банско получи финансиране на собствен план за създаване на нова детска градина. Стойността му е 1 200 000 лв., а строителните действия ще стартират през 2018 година. Проектът е направен според всички модерни условия и ще има потенциал от четири нови детски групи, т.е. още 80 нови места за децата сред три и седем години.

За функционалността на постройката, в границите на три етажа, са обезпечени нужните пространства като занимални, спални, гардеробни, лекарски кабинет, кухненски офиси, салон за спорт и музикални занимания, както и пространства за личния състав. Архитектурният жанр е съгласуван с подтекста на градската среда, като в плана са употребявани обичайни материали – каменна обшивка, дъсчена облицовка и керамични керемиди.  slide_big_03f4ba70078cc73e9612b379d79266b8

„ С реализирането на новата детска градина ще отговорим на потребностите от повече места за най-малките, а те самите ще бъдат отглеждани в удобна конюнктура и при оптимални  условия. Благодаря на българското държавно управление и персонално на Премиера, господин Борисов, за  оказаната поддръжка. Политиката в помощ на младите фамилии и децата, е приоритет, както за локалната власт, по този начин и за националната ” разяснява чудесната предколедна вест, кметът Георги Икономов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР