С попадения на Георгий Шенников и Иван Обляков ЦСКА (Москва)

...
С попадения на Георгий Шенников и Иван Обляков ЦСКА (Москва)
Коментари Харесай

ЦСКА си свърши работата, но не дочака грешка на прекия конкурент

С попадения на Георгий Шенников и Иван Обляков ЦСКА (Москва) се наложи с 2:0 над Тамбов в последния кръг на РПЛ. Успехът стигна на " армейците " единствено за 4-ото място в крайното класиране и квота за Лига Европа, тъй като третият Краснодар не позволи неточност против Ахмат. Тамбов финишира сезона на 13-а позиция.

ЦСКА беше в сериозна рецесия и Виктор Гончаренко подаде оставка, само че по-късно реши да остане отпред на тима и " армейците " направиха серия от победи, която ги върна в борбата за челните места. В предходния си мач обаче отборът загуби трагично дербито с Локомотив (Москва), а с това и шанса да приключи на второто място и да се класира непосредствено за групите на ШЛ.

За Тамбов дуелът на " ВЕБ Арена " не беше от огромно значение, само че при несъмнено развиване на мачовете от кръга новаците можеха да се изкачат на 12-ото място.

Капитанът на ЦСКА Игор Акинфеев записа своя мач номер 457 в елита и измести от второто място по този индикатор в клубната класация сегашния ментор на Зенит Сергей Семак. Пред 34-годишния пазач остава единствено някогашният му съотборник Сергей Игнашевич.

ЦСКА започва мощно и Никола Влашич изскочи самичък против Гиорги Шелия, само че не съумя да го преодолее. В 26-ата минута Фьодор Чалов отклони топката към Шенников, който с мощен шут под гредата откри резултата. В самия завършек на полувремето Георгий Мелкадзе удари с лакът Константин Марадишвили, което означаваше втори жълт картон и Тамбов остана в понижен състав.

След почивката ЦСКА нямаше никакви проблеми със противника, въпреки че дълго не успяваше да убие интригата с втори гол. Това въпреки всичко се случи в 79-ата минута, когато Иван Обляков с прелестен изстрел отвън наказателното поле направи Шелия беззащитен.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 30 кръг, сряда 22 юли  ЦСКА Москва 2:0краен резулат  ФК Тамбов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР