С попадение в дебютния си двубой след само 15 минути

...
С попадение в дебютния си двубой след само 15 минути
Коментари Харесай

Челси взе лондонско дерби с Арсенал, Лукаку вкара в дебюта си

С попадение в дебютния си дуел след единствено 15 минути игра на Ромелу Лукаку Челси записа втора победа през сезона. „ Сините” от Лондон надвиха във визитата си на Арсенал с 2:0, а Рийс Джеймс в края на първата част удвои актива на настоящия притежател на европейската купа.

Нито за момент тимът, воден от Томас Тухел, не остави подозрение, че е по-класният тим от двата на „ Емирейтс”, като Арсенал записва втора поредна загуба през акцията. Така във краткотрайното класиране на Висшата лига Арсенал са на предпоследното 19-о място с нулев точков актив и негативна разлика – 4.

Челси пък е на върха, дружно с Ливърпул, като и двата отбора имат по шест точки и голова разлика 5:0. Двата тима си дават зрелищен спор идния уикенд на „ Анфийлд”.

В първата минута на срещата Емил Смит Роу стреля доста мощно от междинна отдалеченост, само че Едуар Менди сподели добър инстикт. В ответната офанзива същото опита и Рийс Джеймс, само че Гранит Джака спря удара му с глава и се наложи швейцарецът да получава лекарска помощ. Срещата продължи в зрелищно движение, като двата тима по всякакъв начин опитваха да затруднят съперниковите вратари.

Точно 15 минути бяха нужни на новата 100-милионна покупка на Челси - Лукаку, да открие головата си сметка за Челси. Лукаку овладя с тил топката и даде пас за Матео Ковачич, който незабавно комбинира вдясно за Рийс Джеймс. През това време Лукаку потегли и изпревари бранителите на Арсенал, а десният бек в неговия тим Джеймс му даде паралелен пас и белгиецът на празна врата откри - 1:0 за Челси.

В 21-ата минута физическото наличие на Лукаку можеше да му донесе втори гол, откакто таранът надскочи Роб Холдинг и Пабло Мари, само че ударът му с глава бе неакуратен. В 35-ата минута гостите в срещата проведоха следващото си положително нахлуване. Кай Хавертц задържа топката сред двама футболисти на Арсенал край тъча и продължи вляво за Маркос Алонсо. Той върна паралелно за Мейсън Маунт, който продължи пътя на топката надясно за Джеймс, а бекът на Челси с кинжален удар удвои актива за своите - 2:0.

В 52-ата минута Букайо Сака шутира мощно с левия крайник от отдалеченост, а топката рикошира в десния крайник на Маркос Алонсо, но Менди внимаваше и мазета в ъглов удар. Четири по-късно с четири подавания Маунт беше изведен на стрелкова позиция, само че опитът му беше неакуратен. След час игра Арсенал стигна до най-хубавата си опция за гол. Пабло Мари върна с глава центриране от корнер за Роб Холдинг, а бранителят на " артилеристите " стреля с глава от доста близо, само че не уцели вратата на гостите - навън.

Обамеянг се появи в 62-ата минута като запаса и след 60 секунди насочи прецизен удар, който бе отразен от Менди. Четвърт час преди края Рийс Джеймс направи феноменално центриране в наказателното поле на Арсенал за Лукаку. Снажният нападател насочи мощен удар с глава, само че Бернд Лено с една ръка спря опита на тарана и предотврати сигурен гол в своята врата.

Три преди края пък Кай Хавертц получи подаване от Ромелу Лукаку и опита от близко да прокара топката сред краката на Лено, само че някак топката остана в обсега на германеца.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР