С помощта на дрон, следово куче и лесничеи след продължително

...
С помощта на дрон, следово куче и лесничеи след продължително
Коментари Харесай

Рекорд: Рецидивист извърши 44 взломни кражби, спипаха го с дрон и куче

С помощта на дрон, следово куче и лесничеи след дълготрайно гонене и 14-часово търсене екипи от полицейското ръководство в Панагюрище и сектора в Стрелча задържаха мъж, направил обири от търговски обекти.

В досието на апаша, който е от Пловдив, има 44 заявителски материала, множеството за взломни обири, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Изпеченият апаш постоянно успявал да се измъкне от органите на реда, единият път даже скочил в коритото на река Луда Яна край Стрелча, с цел да избяга от униформените.

През изминаващия месец март на територията на Стрелча били документирани две обири от търговски обекти. Те били осъществени по еднакъв метод, а причинителят, откакто взломявал вратите, отмъквал огромно количество цигари и оборотни пари.

Малко преди 04.00ч. на 20 март в дежурната на РУ-Панагюрище се получил сигнал от частна охранителна компания. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче. Автопатрул при полицейския сектор в Стрелча пръв дошъл на мястото и подхванал заградителни мероприятия.

Униформените съумели да засекат причинителя, който при появяването им изхвърлил откраднатите цигари, след което скочил в коритото на река „ Стрелчанска Луда Яна “. По стъпките му тръгнали чиновници от „ Криминална “ и „ Охранителна полиция “ при Районното ръководство в Панагюрище и сектора в Стрелча.

Наложило се МВР-служителите да вземат и следово куче, както и да разчитат на собствен сътрудник с дрон от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Голямо подпомагане на издирващите екипи оказали лесничеи от околните горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и неотложно уведомил органите на реда.

Така след близо 14 часово търсене в гориста околност, в землището на село Дюлево е арестуван ловкият апаш. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив. Станало ясно, че той има богато престъпно минало. Осъждан е. Той е арестуван за период от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Спрямо него е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Мирослав Стоянов посочи, че проверяващите обясняват дали изпеченият апаш не е съпричастен към осъществени обири от територията и на други райони.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР