С поглед в бъдещето Технически университет – Варна отчита поредна

...
С поглед в бъдещето Технически университет – Варна отчита поредна
Коментари Харесай

Задълбочено взаимодействие между ТУ-Варна и IT бизнеса

С взор в бъдещето Технически университет – Варна регистрира поредна академична година, изпълнена с сполучливи научноизследователски планове и задълбочаване на взаимоотношението с IT бизнеса.

Инвестицията в образованието на фрагментите и спомоществователството при съоръжение на софтуерната база на лабораториите с най-съвременно съоръжение, посредством вложения от SAMSUNG, VIVACOM, SIEMENS, iCard, Mitsubishi, KBC Group, Ardes и други, основава благоприятни условия IT компаниите да вземат участие непосредствено при образуването на качествени експерти, които са придобили по едно и също време и задълбочени теоретични познания и разнородни на практика умения.

Индикатор за устойчивия интерес на IT промишлеността към взаимни действия, свързани с подготовката на инженерните фрагменти е дейното присъединяване на компаниите при правене на образователните проекти за IT специалностите, в образованието и практическите занятия, в обезпечаването на стипендии, практики и стажове за студентите. Най-мащабно е това взаимоотношение при IT-специалностите „ Изкуствен разсъдък “, „ Киберсигурност “, Софтуерни и интернет технологии “, „ Компютърни системи и технологии “, „ Информационни и информационни технологии “. Облагодетелствани са и студентите от голям брой други специалности – „ Автомобилна електроника “ /ИТС/, „ Биомедицинска Електроника “, „ Роботика и мехатроника “ и други

Традиционните взаимоотношения със SmartSoft, Adastra, Ardes, и доста други, през тази академична година бяха допълнени с директната поддръжка от KBC Group, Infineon, Renesas и други със стипендии, образуване на хакатони и други събития, ориентирани към студентите.

ТУ – Варна интензивно взе участие в активността на ИКТ Клъстер – Варна , което основава качествено нови условия за взаимното осъществяване на студентски стажове и присъединяване на бизнеса в процеса на разработка и оценяване на дипломните работи на абитуриентите, образование на докторанти, дейното присъединяване на IT компаниите при реализация на научно-приложните и развойни действия в национални и интернационалните планове.

Отчита се нараснала интеграция на дейностите на ТУ – Варна и засилено наличие на IT-бизнеса в кампуса на университета . ТУ – Варна дава за взаимно прилагане или против наем от ден на ден пространства и площи от сградния фонд, в това число на новосъздадения Софтуерен хъб , в постройката на Нов образователен корпус и Учебно-производствената база за потребностите на IT компании. Това основава удобна среда за взаимни действия, както и благоприятни условия компаниите по-ефективно да притеглят студенти , докторанти и преподаватели за осъществяването на съответни задания.

Отчитайки все по-голям интерес от страна на IT компаниите , ТУ – Варна продължава дълготрайното си съдействие с тях и построяването на нови високотехнологични лаборатории. След сполучливото партньорство с KBC Group , стартира построяването на нова лаборатория благодарение на софтуерната и софтуерна компания CSoft . Целта на управлението е студентите да попаднат в действителна бизнес среда, където обучавайки се да усетят „ пулса “ на компанията, където след това ще продължат професионалния си път.

Активното присъединяване на IT компаниите в екипите от преподаватели, докторанти, студенти и експерти, реализиращи необятен набор от научно-приложните и развойни действия, изпълнявани в границите на настоящи национални и интернационалните планове е различен главен развой, който води освен до трансфер на know-how, само че и до взаимно повишение на квалификацията, според концепцията „ изучавам се до момента в който върша “ („ learning-by-doing ”) . Фирмите регистрират потребностите на студентите и основават благоприятни условия за съчетаване на работа и образование в полза на кариерното им развиване.

Заинтересованите да станат част от това взаимоотношение могат да усетят атмосферата по време на кариерния конгрес " Технология на триумфа ", проведен от Технически университет – Варна, който ще се организира през интервала 4-6 октомври 2022 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР