С поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в

...
С поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в
Коментари Харесай

Главчев обсъди правата на българите в Сърбия

С поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в Димитровград стартира формалното посещаване в Сърбия на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев и водената от него парламентарна делегация.

Първата среща на българските парламентаристи беше с кмета на Димитровград Владица Димитров и с общински съветници. В нея взе участие и заместник-председателят на Скупщината Веролюб Арсич.

На диалога Димитър Главчев означи, че са нужни общи старания за икономическото развиване на пограничните общини и че нашата страна ще работи дружно с управляващите в Белград за задълбочаване на трансграничното съдействие.
Правата на българското национално малцинство в Сърбия също бяха тематика на диалога. България поставя и ще продължи да поставя грижи и да пази правата и свободите на българското малцинство, съобщи Димитър Главчев. Той акцентира, че проблемите ще бъдат решавани в деен разговор сред двете страни. По думите му българската и сръбската страна ще продължат да работят за преквалифициране на учителите и за основаване на всички предпоставки правата на българското малцинство, залегнали в законодателната система на Република Сърбия, да се ползват на процедура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР