С писмо от 19 април 2021 г. Асоциацията на европейските

...
С писмо от 19 април 2021 г. Асоциацията на европейските
Коментари Харесай

София с титлата "Световна столица на спорта"

С писмо от 19 април 2021 година Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES Europe уведомява, че е отличила София с купата „ Световна столица на спорта “ през 2024 година Одобрението се базира на иновативността и положителните практики, въведени от София като „ Европейска столица на спорта “.

Новината бе обявена през днешния ден персонално от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и от Елен Герджиков – ръководител на Столичен общински съвет и ръководител на Фондация „ София – европейска столица на спорта “. На събитието в Информационния център на самодейността участваха още именитите олимпийци Йордан Йовчев и Евгения Раданова, спортните гении Йоана Илиева и Катрин Маноилова – лица на самодейността през последните години и други Изтъкнатите ни първенци поддържаха градската администрация в приемането на званието като естествено продължение и надграждане на стореното през последните 6 години за дейния и здравословен метод на живот

„ София организира една от най-успешните акции като „ Европейска столица на спорта “, което беше високо оценено от всички европейски страни. Като израз на тази оценка ACES Europe разгласи невиждано София за непрекъснат притежател на тази купа. Със своите многочислени спортни прояви Фондацията увлече голям брой други български градове в огромното семейство на избраните за градове на спорта. Активните занимания със спорт са измежду най-важните действия на актуалния човек, те му дават опция за възстановяване метода на живот и за превъзмогване на следствията от международната пандемия. Титлата „ Световна столица на спорта “ е изключително влиятелна и дава на града-носител нов имидж и вероятност. София е заслужила да бъде номинирана поради високите й достижения в региона на спорта и бихме приветствали кандидатурата на града за „ Световна столица на спорта през 2024 година “ настояват ръководителите на ACES EUROPE.

Писмото напомня, че купата „ Световен град на спорта “ бе въведена от ACES Europe в съдействие с ЮНЕСКО. Дебютно през 2019 година бе отличен Абу Даби, за интервала 2020-2021 година званието e в Гуадалахара, а за 2022 година ще бъде в Мадрид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР