С писмо до медиите, от Синдиката на служителите в затворите

...
С писмо до медиите, от Синдиката на служителите в затворите
Коментари Харесай

Служителите на затворите готвят протести заради неспазено обещание на Борисов

С писмо до медиите, от Синдиката на чиновниците в пандизите (ССЗБ) уведомяват, че през днешния ден, от 10 ч., пред постройката на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията " в София ще се организира конференция във връзка възходящото неодобрение и отчаяние от неспазено заричане на министър-председателя Бойко Борисов, оповестяват от Синдиката.

На 31 октомври той пое ангажимент да се разкрият нови 200 щатни бройки в дирекция „ Изпълнение на наказванията " и дирекция „ Охрана ".

Това решение беше оповестено обществено от министъра на правораздаването Данаил Кирилов, който съобщи тогава, че за задачата са обезпечени спомагателни 7 млн. лв. в бюджета на ведомството за 2020 година, откакто надзирателите оповестиха протестна подготвеност:

" Смятам, че с това предписание на министър-председателя синдикатите в този отрасъл ще получат задоволство на всички техни претенции, като напомням, че до момента са задоволени настояванията им за нарастване с 10% на възнагражденията, в това число и всички претенции, които касаят определяне на по-добър правилник в законодателството по отношение на реализиране на тяхната активност и изискванията на труд ", сподели той и акцентира:

" Имаме непрестанен безкористен разговор със синдикатите. Смятам, че синдикатите имат основанията да имат искания. Въпросът е тези искания доколко би могло да бъдат обезпечени от държавния бюджет ", това сподели министър Данаил Кирилов на 31 октомври 2019 година

По-късно през днешния ден се чака Синдиката на чиновниците в пандизите да разгласят какви ще бъдат идващите им дейности поради неспазения от ръководещите ангажимент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР