С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана

...
С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана
Коментари Харесай

Петиция: Българи от цял свят с подкрепа за ваксината срещу COVID на проф. Андрей Чорбанов

С петиция в поддръжка на българската ваксина против Ковид, разработвана от експертен екип в Българска академия на науките, българи от целия свят се сплотиха в обществените мрежи, с цел да поддържат родната просвета, пишат в прессъобщение Сдружение Велика БолгАРИА.

Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат следващото условие от Суверена и до държавните институции.

" Повече от ясно е, че тези, които се вършат на доста загрижени за здравето ни и по през целия ден обикалят телевизионните студия, с цел да ни убеждават в това, в действителност се вършат на слепи и глухи, когато би трябвало да помогнем на екипа на проф. Чорбанов. Една от аргументите за това е, че няма да имат комисионни, на които са привикнали за прокарването на вносни препарати в България. Както се вижда от цялата им пагубна идея за ограничения и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за непознатите вериги посредством затварянето на заведенията, които са голяма част от дребния и междинния бизнес в България. Да не приказваме, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-вече лечебни заведения на глава от популацията - само че никой от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни ", безапелационни са основателите на петицията.

Те упорстват институциите да поддържат българската просвета и напъните на нашите учени за основаване на универсална ваксина против Ковид 19, за която професор Андрей Чорбанов и екипът му сигнализират неведнъж посредством медиите.

" Властимащите неглижират българските научни достижения и ние като народ, потвърден в международната история с открития, трансформирали метода на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем един до друг с тях ", допълват основателите.

И напомнят, че България е водач в производството на ваксини от 1960 година досега. Историята стартира с лекар Сребра Родопска, която през 1948 година отпътува за Париж дружно със брачна половинка си – експерта по вътрешни заболявания проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, лекар Родопска придвижва имунизацията незаконно и я приспособява, употребявайки московския ваксинален субщам 374А. Създателката на българската БЦЖ ваксина получава самопризнание от международната научна общественост по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като досега тази ваксина се счита за най- положителната в света.

" Налага се да напомним, че всички международни открития, трансформирали хода на човешката история, са направени от българи – за жал множеството отвън границите на България:
1.Компютърът - Първият електронен, непрограмируем компютър е изобретен от Джон Атанасов - американски физик, математик и електроинженер от български генезис. След опити с другите налични по това време сметачни устройства, Атанасов пръв вкарва понятието „ аналогов компютър “.
2. Принтерът - Дело на българският физик Георги Наджаков;
3. Главният конструктор на първия в света транспортен пътнически аероплан " Douglas DC-3 " е българин. Неговото име е Асен Йорданов;
4. Двигателите на лунния модул Орел са разработка на българина Иван (Джон) Ночев;
5. Шестият сърдечен звук е открит от доктор Иван Митев през XX век.
6. Професор Спартак Хаджиев, учредител на основите на имунотерапията в света през 1950 година
7. Димитър Пасков, български фармаколог - през 1959 година открива нивалина - главното лекарство за лекуване на детски паралич, избавило милиони деца по света.
Тези открития не престават и през 21 век, само че се съблюдава общата наклонност, когато няма реакция от страна на страната, те да се осъществят отвън границите на България ", обобщават бранителите на българската ваксина.

Петицията е подкрепена от съдружие „ Велика БолгАриа “, проучвателен екип „ Руните приказват “, Международната организация на обединените българи, съдружие „ Велики българи “, български мотористи „ Аспарух 681 ", фондация „ Тракарт “, Българско археологическо сдружение „ Иван Венедиков " и доста други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР