С пет медала - един златен, два сребърни и два

...
С пет медала - един златен, два сребърни и два
Коментари Харесай

Пет медала завоюваха българските ученици на европейската олимпиада по физика в Рига

С пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, се завърнаха българските участници от Третата европейска олимпиада по физика, която се състоя от 31 май до 4 юни в латвийската столица Рига. В надпреварата участваха над 180 възпитаници от 36 страни, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Златният орден е завоювал Георги Александров от 12-и клас на Софийската математическа гимназия /СМГ/ "Паисий Хилендарски ". Сребърните медали са получили Александър Проданов от девети клас на Профилираната природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков " в Казанлък и Александър Кръстев от 12-и клас на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон " във Варна. Носители на бронзовото отличие са Владимира Иринчева от 12-и клас на Първа частна математическа гимназия в София и Иво Петров от 11-и клас на СМГ "Паисий Хилендарски ".

Ръководител на тима е Нено Тодоров - учител във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски ".
Участието на България в тази олимпиада бе финансирано напълно от МОН, за което учениците и ръководителят изричат своята признателност, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР