С пет години – до 22 септември, 2022 година, се

...
С пет години – до 22 септември, 2022 година, се
Коментари Харесай

Още пет години държавата и общините могат да търсят как да запазят имоти, които иначе губят

С пет години – до 22 септември, 2022 година, се удължава срокът за осъществяване на ограниченията по Плана за деяние с ограничения за попречване придобиването по отминалост на парцели – частна държавна или общинска благосъстоятелност. Това реши държавното управление на днешното си съвещание.
В този период ръководителите на ведомства и кметовете на общини и региони следва да подхващат дейности по възобновяване владението върху парцели – частна държавна или общинска благосъстоятелност при положение, че открият тяхно непозволено притежание от трети лица. Мерките включват и недопускане на ново безпричинно завладяване, както и сформиране на актове за държавна или общинска благосъстоятелност за всички парцели, за които няма формирани.
Промяната е по отношение на влезлия в действие на 31.12.2017 година нов Закон за собствеността, съгласно който, за отбрана на държавния и публичен интерес, се удължава срокът за прекъсване на придобивната отминалост във връзка с парцелите – частна държавна или общинска благосъстоятелност, до 31 декември 2022 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР