С първите два гола на Фабио Куалярела от близо четири

...
С първите два гола на Фабио Куалярела от близо четири
Коментари Харесай

Страхотен Куалярела поведе "Сампдория" в битката за оцеляване


С първите два гола на Фабио Куалярела от близо четири месеца насам " Сампдория " реализира втора победа в последните си три мача от Серия " А ". Тимът от Генуа завоюва семейството си на " Емполи " с 2:0 и се отдалечи от зоната на изпадащите. Съперникът от Тоскана не победи в девети пореден дуел от шампионата, само че все пак остава в средата на класирането.

Куалярела бе осъществил единствено един път от началото на сезона - на 3 октомври, само че завръщайки се в титулярния състав за първи път от 9 януари, още веднъж зарадва тифозите на " моряците ". 39-годишният нападател откри резултата в 14-ата минута и бе прецизен още веднъж в 29-ата, трансформирайки се в осмия футболист в историята на Серия " А ", вкарал гол в 18 поредни календарни години. Така той попадна в компанията на митове като Жозе Алтафини, Джани Ривера, Роберто Манчини, Роберто Баджо, Алекс Дел Пиеро, Франческо Тоти и Серджо Пелисиер.

Снимка: Getty Images


След почивката треньорът на гостите Аурелио Андреацоли пусна в игра повече атакуващи футболисти, само че сътрудника му Марко Джампаоло прозорливо реагира с укрепване на отбраната, подсигурявайки триумфа и значими три точки в актива на " моряците ". Те завоюваха за седми път в последните 12 дуела от съперничеството с " Емполи ", в които съставът от Тоскана е триумфирал единствено един път. " Емполи " остава без победа от 12 декември, като едвам за трети път в актуалното издание на шампионата позволи проваляне при свое посещение.

" Сампдория " завоюва във второ следващо домакинство под ръковдството на завърналия се Джампаоло и общо едвам за седми път в актуалното състезание. Грандът от Генуа се изкачи до 14-о място в класирането с 26 точки, колкото има и 15-ят " Специя ". " Емполи " е 11-и в таблицата с 31 точки.

Снимка: Getty Images


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР