С парите от данъците на Лукойл държавата ще финансира компенсации

...
С парите от данъците на Лукойл държавата ще финансира компенсации
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за горивата остава поне до компенсациите за обществен транспорт за хора с доходи под 1000 лева

С парите от налозите на „ Лукойл ” страната ще финансира обезщетения за най-бедните при използването на публичен превоз. Мерките сега се доуточняват от служебното държавно управление и една по една ще влизат в действие до края на януари идната година, изясни служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по bTV. Идеята е те да са ориентирани към хора с приходи до 1000 лева Нуждаещите се евентуално ще получават документ от общината и ще избират от пакета от ограничения, измежду които ще са пътешестване с понижение с публичния превоз и БДЖ.

Мярката за пазаруване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да работи и след Нова година, разгласи още служебният министър на стопанската система. Той посъветва хората

първо да питат в бензиностанциите оферират ли я и след това да зареждат.

Стоянов неведнъж е казвал, че мярката би трябвало да бъде прекъсната, тъй като не е обществено обективна. Сега обаче той разкри, че отсега нататък тя ще се финансира от свръхпечалбата на „ Лукойл ”, а не от държавния бюджет и подсети, че компанията внесе към този момент в бюджета 90 млн. лева предплатен налог.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР